Θετικός στη συμφωνία για το Σκοπιανό ο Παπαχριστόπουλος

 

Απέναντι στη γραμμή των ΑΝΕΛ ο βουλευτής

Θετικός στην αρχική συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το Σκοπιανό εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος παρά την «γραμμή» του Πάνου Καμμένου που μόλις χθες Τρίτη ανακοίνωσε πως το κόμμα του δεν ψηφίζει συμφωνία που περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

«Η χώρα έχει χρέος να θωρακίσει τα βόρεια σύνορά της» είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι έχει διαφορετική άποψη από Πάνο Καμμένο και για θα την καταθέσει αρμοδίως στην ΚΟ των ΑΝΕΛ. Εξήγησε δε πως για τον ίδιο, η επίμαχη συμφωνία είναι πάνω από κομματικές γραμμές καθώς πρόκειται για μια ιστορική στιγμή.

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν είμαι παιδί του κομματικού σωλήνα. Το προσωπικό μου είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει. Είναι εθνικό μείζον θέμα. Είναι για τις επόμενες γενιές αυτή η ιστορική στιγμή και νομίζω θα καταγραφεί στα θετικά του σημερινού Πρωθυπουργού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε οι ΑΝΕΛ έχουν μια συγκεκριμένη θέση τα τελευταία χρόνια αλλά εξήγησε πως εκείνος έχει μια διαφορετική προσέγγιση και σε κάθε περίπτωση η πολιτική δεν είναι κάτι στατικό αλλά αλλάζει, διαφοροποιείται.

Ξεκαθάρισε δε πως είναι έτοιμος να υποστεί τις συνέπειες, εάν τα πράγματα φτάσουν έως εκεί, ενώ υπενθύμισε πως ο Πάνος Καμμένος δεν έβαλε θέμα δεδηλωμένης.