Κλαίγοντας ζήτησε συγγνώμη από τον Μπουτάρη ο 20χρονος

 

Δεν γνώριζα ποιον χτυπούσα, είπε ο 36χρονος, ο οποίος μάλιστα παραδέχτηκε ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών. Παρασύρθηκα, είπε ο τρίτος

Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της οι απολογίες των τριών συλληφθέντων που κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Οι τρεις κατηγορούμενοι, δύο 20χρονοι σπουδαστές κι ένας 36χρονος, εμφανίστηκαν μετανιωμένοι ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ενώ απολογήθηκαν ότι παρασύρθηκαν από το πλήθος και ζήτησαν συγγνώμη για τις πράξεις τους.

Ο ένας εκ των δύο 20χρονων ζήτησε κλαίγοντας συγγνώμη, ενώ ο 36χρονος, ομογενής από τη Γεωργία, ανέφερε ότι δεν γνώριζε καν ποιον χτυπούσε.

Απολογοούμενος, ο 20χρονος σπουδαστής, ο οποίος παράλληλα παραδέχτηκε ότι ασχολείται με πολεμικές τέχνες, ζήτησε κλαίγοντας συγγνώμη από τον δήμαρχο και πρόσθεσε ότι δεν ήξερε ότι το χτύπημα που του κατάφερε στο στομάχι θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό, με δεδομένο ότι ο κ. Μπουτάρης έχει αντιμετωπίσει καρδιολογικά προβλήματα.

Όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο το αν αισθάνεται δυνατός και αν είναι σε θέση να προκαλέσει σωματική βλάβη, ο νεαρός δίστασε αρχικά, όμως τελικώς το παραδέχτηκε.

Όσον αφορά την επίθεση στον δημαρχο Θεσσαλονίκης είπε: «Ήμουν μακρυά και είδα ότι το πλήθος αποδοκίμαζε κάποιον. Πλησίασα για να δω. Παρασύρθηκα από το πλήθος και από το νεαρό της ηλικίας μου. Είχα ακούσει και για κάποιες δηλώσεις του κ. Μπουτάρη ότι «χέστηκε αν ο Κεμάλ έσφαξε τους Πόντιους». Ήμουν απερίσκεπτος. Αργότερα είδα τον δήμαρχο στο Ιπποκράτειο, ήταν λάθος μου που δεν του ζήτησα συγγνώμη. Θέλω ενώπιον του δικαστηρίου να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Μπουτάρη και από τον πατέρα μου για το λάθος που έκανα».

Σύμφωνα με το voria.gr, ο νεαρός αναγνώρισε τον εαυτό του σε φωτογραφία συγκέντρωσης κατά του Thessaloniki Gay Pride, τον Ιούνιο του 2017, όμως είπε ότι πήγε χωρίς να γνωρίζει ποια οργάνωση είχε κάνει το κάλεσμα.

Από την πλευρά του, ο 36χρονος απολογήθηκε ότι δεν γνώριζε το πρόσωπο εναντίον του οποίου επιτίθετο το πλήθος. «Δεν γνώριζα ποιος ήταν. Έκανα μεγάλο λάθος και ζήτω συγγνώμη. Παρασύρθηκα από το πλήθος.

Είχα ακούσει ότι είχε αφήσει (ο δήμαρχος) τους γκέι να κάνουν παρέλαση» είπε και κατέθεσε ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών.

Ο τρίτος κατηγορούμενος επικαλέστηκε το νεαρό της ηλικίας του, για να δικαιολογήσει τις ενέργειές του, προσθέτοντας ότι παρασύρθηκε από το πλήθος, ενώ ομολόγησε ότι χτύπησε το τζάμι με τους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου του δημάρχου.

Υποστήριξε ότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή συνεργάστηκε με τις αρχές, παραδεχόμενος τη συμμετοχή του στα επεισόδια και υπέδειξε στους αστυνομικούς τον 17χρονο.