Μωρό γεννήθηκε 4 χρόνια μετά το θάνατο των γονιών του

 

 

Οι παππούδες του νεογέννητου Τιαντιάν

Μετά από δικαστική μάχη των παππούδων γεννήθηκε με παρένθετη μητέρα

Κι όμως συνέβη: Ένα μωρό στην Κίνα γεννήθηκε μέσω παρένθετης μητέρας, τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο των γονιών του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ.

Το ζευγάρι, που πέθανε το 2013, είχε παγώσει μερικά έμβρυα με την ελπίδα να αποκτήσουν κάποια στιγμή παιδί μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Μετά το δυστύχημα, οι γονείς του έδωσαν μια μεγάλη δικαστική μάχη για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα έμβρυα.

Το αγόρι γεννήθηκε τον Δεκέμβριο μέσω μιας παρένθετης μητέρας από το Λάος και η εφημερίδα The Beijing News ήταν η πρώτη που αναφέρθηκε σε αυτή την υπόθεση. Η εφημερίδα εξήγησε πως η έλλειψη προηγούμενου για μια τέτοια περίπτωση ανάγκασε τους γονείς του αποθανόντος ζευγαριού να περάσουν από έναν μεγάλο δικαστικό αγώνα προτού μπορέσουν να προχωρήσουν στην παρένθετη κύηση.

Εξαιτίας του γεγονότος πως δεν υπήρχε παρόμοια περίπτωση στο παρελθόν, οι παππούδες δεν ήξεραν αν μπορούσαν να κληρονομήσουν τα κατεψυγμένα έμβρυα των παιδιών τους.

Τελικά τους δόθηκαν τα έμβρυα, αλλά τότε προέκυψε ένα άλλο πρόβλημα. Τα έμβρυα θα μπορούσαν να ληφθούν από το νοσοκομείο μόνο εάν υπήρχε απόδειξη πως ένα άλλο νοσοκομείο θα τα αποθήκευε. Ωστόσο, δεδομένης της νομικής αβεβαιότητα ήταν δύσκολο να βρεθεί ένας άλλος ιατρικός φορέας στην Κίνα, πρόθυμος να εμπλακεί. Και με παράνομη την παρένθετη μητρότητα στην Κίνα, η μόνη ρεαλιστική επιλογή ήταν να ψάξουν σε μια άλλη χώρα.

Τελικά, οι μελλοντικοί παππούδες συνεργάστηκαν με μια εταιρεία παροχής παρένθετων γυναικών και αποφάσισαν το Λάος, όπου η παρένθετη μητρότητα ήταν νόμιμη.

Καθώς καμία αεροπορική εταιρεία δεν ήταν διατεθειμένη να δεχθεί ένα μπουκάλι υγρού αζώτου με το περιεχόμενο αυτό, το πολύτιμο φορτίο έπρεπε να μεταφερθεί με αυτοκίνητο.

Στο Λάος, το έμβρυο εμφυτεύτηκε στη μήτρα της παρένθετης μητέρας και το Δεκέμβριο γεννήθηκε το αγόρι.

Η ιθαγένεια του μωρού, που πήρε το όνομα Τιαντιάν, ήταν ένα άλλο πρόβλημα και έτσι δεν γεννήθηκε στο Λάος αλλά στην Κίνα.

Τέλος, χωρίς να υπάρχουν γονείς για να αποδείξουν την πατρότητα, και οι τέσσερις παππούδες έπρεπε να δώσουν αίμα και να κάνουν εξετάσεις DNA για να αποδείξο