Η Τερέζα Μέι δεν προσκλήθηκε στον βασιλικό γάμο

 

Λάθος, παράλειψη ή κάποια κίνηση με πολιτική σημασία; Σε κάθε περίπτωση, η είδηση είναι ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι δεν βρίσκεται στη λίστα των προσκεκλημένων στον βασιλικό γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Η Τερέζα Μέι δεν είναι το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο που εξαιρείται από τη λίστα των προσκεκλημένων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Μπαράκ Ομπάμα και της συζύγου του, οι οποίοι δεν θα παραβρεθούν στο κοσμικό γεγονός της χρονιάς. Ωστόσο, η περίπτωση της Τερέζα Μέι είναι διαφορετική. Και αυτό διότι πρόκειται για την πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή από το Παλάτι, η λίστα των προσκεκλημένων περιλαμβάνει άτομα που έχουν στενή σχέση είτε με τον πρίγκιπα Χάρι, είτε με τη Μέγκαν Μαρκλ.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του πρίγκιπα Χάρι, σχολίασε την απουσία της Τερέζα Μέι από τη λίστα των προσκεκλημένων του βασιλικού γάμου, λέγοντας πως «έχει αποφασιστεί να μην τηρηθεί μία επίσημη λίστα Βρετανών και ξένων πολιτικών ηγετών και προσωπικοτήτων. Αποτελεί απόφαση του Παλατιού».

Η κυβερνητική πηγή που διέρρευσε την απουσία της Βρετανίδας πρωθυπουργού από τη λίστα του βασιλικού γάμου, σχολίασε πώς η αίθουσα που θα γίνει το μεγάλο κοσμικό γεγονός, δεν είναι μικρότερη από εκείνη που χρησιμοποιήθηκε στον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, στον οποίο είχε παραβρεθεί μεγάλη αντιπροσωπεία της βρετανικής κυβέρνησης.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση δεν απαιτεί να προσκληθεί στο γάμο η Τερέζα Μέι.