Δ.Καμμένος: Οι πολίτες να μάθουν αυτοάμυνα και καράτε για να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα! (video)

 

Καλές οι ζούμπες και οι πιλάτες αλλά οι παππούδες ή οι γιαγιάδες πρέπει να μάθουν αυτοάμυνα

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Realfm, πρότεινε στους πολίτες να μάθουν… αυτοάμυνα και καράτε ώστε να αντιμετωπίσουν τη συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα.

Ειδικότερα, μιλώντας στον Realfm ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι: «Άλλο η άμυνα και άλλο η αυτοδικία. Άμυνα είναι όταν μπαίνει κάποιος στο σπίτι σου, στο αυτοκίνητό σου, σε βουτάει στο δρόμο, δεν μπορείς να ξεφύγεις από τα χέρια του ή από απειλή όπλου και πρέπει να αμυνθείς για τη ζωή σου. Αυτό είναι άμυνα. Αυτοδικία σημαίνει παίρνω το όπλο και λύνω εγώ τη διαφορά μου με αυτόν που μου επιτίθεται, ενώ πρέπει να το λύσει ένα δικαστήριο ή ένας αστυνομικός».

«Και τι να γίνει, καράτε να μάθουμε;», ρώτησε χιουμοριστικά σε εκείνο το σημείο ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης, για να πάρει τη… σοβαρή απάντηση «βεβαίως, βεβαίως» από τον Δ. Καμμένο.

Όπως είπε: «Το κράτος δεν μαθαίνει αυτοάμυνα στους εφοριακούς που κάνουν ντου και ορθώς στα μαγαζιά; Γιατί το κάνει το κράτος στους εφοριακούς; Γίνονται μαθήματα αυτοάμυνας επίσημα. Και λέω, ο δήμος και η κοινότητα το να κάνουν πιλάτες και ζούμπα, πολύ καλά είναι όλα αυτά, αλλά επειδή έχει αλλάξει το έγκλημα, δεν είναι κακό να μάθουν αυτοάμυνα τα ΚΑΠΗ, οι παππούδες ή οι γιαγιάδες ή οι οικογένειες στα σπίτια τους πως πρέπει να συμπεριφερθούν όταν δεχθούν μια απειλή ή ακούσουν κάτι μέσα στο σπίτι. Όπως αμύνεσαι για την πατρίδα σου, έτσι πρέπει να αμύνεσαι και για το σπίτι σου. Δεν μπορεί η αστυνομία να είναι παντού».