Ντάισελμπλουμ: Έλληνες και Ιταλοί χρειάζονται βοήθεια στον έλεγχο των συνόρων

 

“Πρέπει να επικεντρωθούμε στους συνοριακούς ελέγχους και στην κοινή προστασία των εξωτερικών μας συνόρων. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους Ιταλούς και τους Έλληνες μόνους σε αυτό”, τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC News ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και μέχρι πρόσφατα επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ντάισελμπλουμ είπε ακόμη ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει πείσει ακόμα το μπλοκ να ακολουθήσει τα σχέδιά του για μια βαθύτερη πολιτική ένωση και πρόσθεσε ότι αυτές οι ιδέες δεν θα υλοποιηθούν στο εγγύς μέλλον.

Ωστόσο, μιλώντας για την Ε.Ε. στην “μετά Brexit” εποχή ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι τα αμφιλεγόμενα σχέδια της Γαλλίας για έναν υπουργό Οικονομικών για την Ευρωζώνη, αποτελούν πραγματικά “ένα σύμβολο βαθύτερης ολοκλήρωσης”.

“Οι οικονομικές πτυχές του οράματός του για ολοκλήρωση είναι πολύ λιγότερο σημαντικές από την ασφάλεια και την ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης», είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προσθέτοντας ότι οι οικονομικές προτάσεις Μακρόν δεν θίγουν “τις πραγματικές αδυναμίες της Ευρώπης, στις οποίες περιλαμβάνονται “τα σύνορα, η ασφάλεια και η υπερεξάρτηση από τις τράπεζες”.