Βενιζέλος: Κανείς στο Κίνημα Αλλαγής δεν με ρώτησε για την αναθεώρηση

 

Το χάσμα με την Φώφη Γεννηματά αναφορικά με την πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής για τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος από την παρούσα Βουλή, επιβεβαίωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της κυρίας Γεννηματά να αποστείλει τις προτάσεις της στον Πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι κανείς από το Κίνημα δεν τον ρώτησε σχετικά, ούτε και ζήτησε την άποψή του ως συνταγματολόγου.

Επικαλούμενος μάλιστα την ιδιότητα του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, ο πρώην υπουργός εξέφρασε σαφώς την ενόχληση του για το γεγονός ότι δεν ρωτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος, όπως και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος επίσης έχει αντίστοιχη ιδιότητα.

Κατά την άποψη του κ. Βενιζέλου, πρόκειται για μία πρωτοβουλία που προκαλεί «στρατηγική σύγχυση», καθώς την ώρα που κατηγορείται η κυβέρνηση Τσίπρα για «επίθεση στους θεσμούς» το Κίνημα Αλλαγής εμφανίζεται να τείνει χείρα συνεργασίας και συναίνεσης για την αναθεώρηση του Συντάγματος.