Κατηγορητήριο «φωτιά» για ΠΑΟΚ και Σαββίδη από τον αθλητικό εισαγγελέα!

 

Κλήθηκαν σε απολογία με το άρθρο 19 και κινδυνεύουν ο δε Σαββίδης με 3 έως 5 χρόνια αποκλεισμό και ο ΠΑΟΚ ακόμα και με υποβιβασμό!

Όπως ηταν αναμενόμενο ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου θεώρησε την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο ως απειλή προς τους αξιωματούχους του αγώνα, καλώντας τον ίδιο και τον ΠΑΟΚ σε απολογία με το άρθρο 19 που προβλέπει βαρύτατες έως καταστροφικές ποινές για τους παραβάτες! Και όλα αυτά μετά την πρωινή καταγγελία της ΑΕΚ για όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 19 σημαίνει ότι ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ απειλείται με πρόστιμο τουλάχιστον 50.000 ευρώ και ποινή απαγόρευσης από τους αγωνιστικούς χώρους από 3 εώς 5 χρόνια.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τη σειρά της κινδυνεύει με ποινές α)κεκλεισμένων των θυρών, β) αφαίρεσης βαθμών και γ)υποβιβασμού, ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος που θα κρίνει ο Αθλητικός δικαστής.

Αναλυτικά:

«Ο υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου διαβίβασε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League δίωξη σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Αναλυτικά το άρθρο 19:

«Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ήαπαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,
β. αφαίρεσης βαθμών και
γ. υποβιβασμός ομάδας».