Αυτό σημαίνει «συγγνώμη», κ. Σαββίδη

 

Επειδή πολλοί λένε ότι πρώτη φορά ζητήθηκε «συγγνώμη» σας υπενθυμίζουμε τι σημαίνει πραγματική «συγγνώμη»

Στην Ελλάδα είμαστε όπου έχουμε δει και ακούσει τα πάντα τόσα χρόνια, με αποτέλεσμα να έχουν… χαθεί κάποιοι σε έναν κυκεώνα γεγονότων. Συν τοις άλλοις υπάρχει και η μνήμη «χρυσόψαρου». Πάμε να θυμηθούμε και να πούμε κάποια πράγματα: Ο Ιβάν Σαββίδη χθες είπε «συγγνώμη» για όσα έκανε την Κυριακή το βράδυ. Την ίδια ώρα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ετοιμάζει την υπερασπιστική γραμμή! Αποθεώθηκε από αρκετούς αυτή η κίνηση Σαββίδη να ζητήσει “συγγνώμη”. Θυμίζουμε και τονίζουμε όμως τι σημαίνει πραγματική «συγγνώμη». Πάμε μερικά χρόνια πίσω. Ήταν 11 Μαρτίου του 2015 και ο Χάρα βάζει γκολ δίνοντας στο 90’ την πρόκριση στα ημιτελικού του Κυπέλλου στον Ολυμπιακό απέναντι στην ΑΕΚ. Ένα γκολ που φυσικά η εγκυρότητά του αμφισβητείται ακόμα και σήμερα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το παιχνίδι τότε είχε διακοπεί, καθώς στον αγωνιστικό χώρο εισέβαλλαν κάποιοι λιγοστοί οπαδοί.  Παρότι σε ένα γήπεδο 65.000 θεατών όλα κύλησαν υποδειγματικά και η στιγμιαία είσοδος των λιγοστών οπαδών έγιναν από την πρόκληση των Περέιρα – Κασάμι, οι οποίοι τιμωρήθηκαν τόσο από τα ποινικά όσο και από τα αθλητικά δικαστήρια, η ΑΕΚ, μέσω ανακοίνωσή της είχε αναλάβει τις ευθύνες της.  Είχε ζητήσει δημόσια «συγγνώμη», ζητώντας να εφαρμοστεί ο νόμος και μάλιστα πρότεινε ακόμα αυστηρότερο νομικό πλαίσιο στα θέματα βίας. Η ΠΑΕ ΑΕΚ τότε σεβάστηκε τη «συγγνώμη» της, αναγνώρισε τις όποιες ευθύνες της και παραιτήθηκε από την υπεράσπισή της λέγοντας «τιμωρήστε μας».

Θυμίζουμε την ανακοίνωση της ΠΑΕ τότε:

«Η ΑΕΚ οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 65.000 φιλάθλους της, ενήλικες και παιδιά, που γέμισαν χτες το Ολυμπιακό Στάδιο για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Σε μια εποχή που το ελληνικό ποδόσφαιρο νοσεί βαριά, που τα γήπεδα της Ελλάδας είναι άδεια -με τον υγιή φίλαθλο κόσμο της χώρας να γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη στη διαφθορά- αλλά και σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία για την κοινωνία μας, η χθεσινή μαζική παρουσία τους και η καταπληκτική συμπεριφορά τους μάς έκαναν υπερήφανους.

Βεβαίωσαν για άλλη μια φορά σε όλους την τεράστια δυναμική του Συλλόγου που κανείς και τίποτα δε θα κρατήσει πίσω.

Τους οφείλουμε όμως και μια συγγνώμη για λογαριασμό των τριάντα αχαρακτήριστων ανεγκέφαλων που μετά από τις χειρονομίες – προκλήσεις του «κυρίου» Περέιρα και του «κυρίου» Κασάμι, αντέδρασαν με αυτό τον τρόπο, ζημιώνοντας την ομάδα, αμαυρώνοντας μια εικόνα που κάθε πραγματικό ποδοσφαιρικό γήπεδο θα ζήλευε και τους υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους απομονώσουμε. Για το ποδόσφαιρο που λατρεύουμε, το ποδόσφαιρο του ήθους του προπονητή μας Τραϊανού Δέλλα.

Δε γυρίζουμε με τίποτα πίσω στο μαύρο παρελθόν. Μπροστά μας υπάρχει μόνο ένα λαμπρό μέλλον.

Άλλοθι με όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε πολλά. Οι φθηνές δικαιολογίες, όμως, δεν ταιριάζουν σε μία μεγάλη ομάδα. Η ΑΕΚ επιζητά την εφαρμογή των κανονισμών.

Θα υπερασπιστούμε το όνομα του Συλλόγου και δε θα κρυφτούμε πουθενά. Θα τραβήξουμε το δύσκολο δρόμο για την επιστροφή αποδεχόμενοι την οποιαδήποτε τιμωρία και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, απευθυνόμενοι στους πολλούς και όχι στους λίγους.

Η ΑΕΚ επιζητά την εφαρμογή των κανονισμών, αποδεχόμενη με σθένος να είναι η πρώτη.

Και όταν την πληρώνουν τα θύματα και θα έχουν μείνει ικανοποιημένοι αυτοί που «πρέπει», έχουμε την απαίτηση το μαχαίρι να φτάσει κάποια στιγμή μέχρι τους θύτες».