Χουλτ: Ήταν τρελό αυτό που έγινε, είμαστε σοκαρισμένοι

 

Ο Σουηδός αριστερός μπακ μίλησε στην πατρίδα του για το επεισοδιακό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚΤην έκπληξη του για όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας και ταυτόχρονα την πεποίθησή του ότι πρέπει το πρωτάθλημα να συνεχιστεί εξέφρασε ο Νίκλας Χουλτ, μιλώντας στην Aftonbladet. Αναλυτικά όσα τόνισε: «Ο διαιτητής κατακύρωσε αρχικά το γκολ και φυσικά διαμαρτυρηθήκαμε. Έγινε σύσκεψη με τον βοηθό και το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Υπήρχε ήδη χάος στο γήπεδο, μέχρι που ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης μπήκε στο γήπεδο με τους σωματοφύλακές του. Από εκεί και μετά με δυσκολία μπορείς να περιγράψεις τι έγινε».

– Κατάλαβες ποιος ήταν;

«Ναι, ήμουν ενήμερος για αυτόν. Στην Ελλάδα γρήγορα καταλαβαίνεις ποιος είναι ποιος».

– Είδες το όπλο που είχε πάνω του;

«Όχι δεν το είδα τότε. Αλλά έχω δει τις φωτογραφίες, όπως όλοι»

– Τι πιστεύεις;

«Ότι δεν είναι ωραίο. (μετά από μία παύση μερικών δευτερολέπτων) Φυσικά είναι κάτι εντελώς τρελό. Κανείς μας δεν κατάλαβε τι ακριβώς γινόταν. Υπήρχε τέτοιο χάος ανάμεσα σε παίκτες, παράγοντες και των δύο ομάδων, υπευθύνων ασφαλείας. Όλοι ήταν μέσα. Ακόμα δεν ξέρω τι να πιστέψω. Εγώ το μόνο που θέλω είναι να παίζω ποδόσφαιρο. Φυσικά και συζητάμε ακόμα για το τι έγινε χθες. Η διοίκηση της ομάδας θέλει να συγκεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο και κάποιοι άλλοι να ασχοληθούν με αυτό που έγινε. Η ΑΕΚ δεν έχει κερδίσει το πρωτάθλημα εδώ και 24 χρόνια και τώρα το πρωτάθλημα διακόπτεται επ’ αόριστον. Εμείς είχαμε μία φανταστική σεζόν και τώρα συμβαίνει αυτό. Αν δεν καταφέρουμε να έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε το πρωτάθλημα θα είναι τρομερό. Είμαστε σοκαρισμένοι. Την ίδια στιγμή όσα έχω βιώσει σε δύο χρόνια εδώ, άλλοι δεν θα έχουν ζήσει σε μία ολόκληρη καριέρα».

– Πως μπορεί να μπει μία τάξη σε αυτό το χάος;

«Δεν ξέρω. Λέγεται ότι όλες οι ομάδες έχουν τους δικούς τους δικαστές, κάποιοι εντός της ομοσπονδίας είναι κοντά σε αυτούς. Υπάρχει τόση δύναμη, τόσα χρήματα που είναι στην μέση. Δεν ξέρω ποια μπορεί να είναι η λύση σε αυτό το χάος, αλλά ελπίζω ότι θα είναι το τελευταίο κρούσμα που συνέβη και τώρα να γίνει πραγματικά κάτι».