Κίνα: Τροχονόμος έπιασε κοριτσάκι που έπεφτε από τον 5ο όροφο κτιρίου

 

Μια τροχονόμος από την Κίνα έχει γίνει η ηρωίδα των ημερών στην επαρχία Γκουτζόου της νοτιοδυτικής Κίνας καθώς κατάφερε να σώσει ένα κοριτσάκι που έπεσε από το παράθυρο του 5ου ορόφου!

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα, όταν ένα τρίχρονο κοριτσάκι βγήκε έξω από το παράθυρο ενός κτιρίου στην πόλη Καϊλί. Πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι γείτονες, έπεσε στο κενό. Την κρίσιμη στιγμή η τροχονόμος Τσεν Ζονγκπίνγκ μαζί με έναν περαστικό που βρισκόταν δίπλα της προσπάθησαν να το πιάσουν.

Για καλή του τύχη μία τέντα που υπήρχε στον τέταρτο όροφο επιβράδυνε την ταχύτητα πτώσης του παιδιού το οποίο βρέθηκε στα απλωμένα χέρια της Τσεν και στη συνέχεια, έπεσαν και οι δύο στο έδαφος.

Τόσο η Τσεν, όσο και το κοριτσάκι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε τραυματισθεί ελαφρά στο κεφάλι και είχε σπάσει ένα πόδι.

Η Τσεν όμως κατά τη βίαιη πτώση της στο έδαφος τραυματίσθηκε σοβαρά στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα.

Λίγες ημέρες μετά το συμβάν η Τσεν βγήκε από την εντατική μονάδα θεραπείας καθώς είχε ανακτήσει τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε σε κανονικό θάλαμο.

Το κοριτσάκι από την άλλη πλευρά πήρε αμέσως εξιτήριο από το νοσοκομείο. Η τοπική κυβέρνηση επιβράβευσε την τροχονόμο με 90.000 γιουάν (περίπου 14.100 δολάρια ΗΠΑ) για τη θαρραλέα πράξη της.