Λαθρεπιβάτες σκοτώθηκαν πέφτοντας από το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν

 

Σε τραγωδία κατέληξε η προσπάθεια δύο αντρών να μπουν ως λαθρεπιβάτες σε αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από την πόλη Γουαγιακίλ του Ισημερινού προς τη Νέα Υόρκη. Οι άντρες έπεσαν από το αεροπλάνο καθώς αυτό απογειωνόταν.

Οι δύο άνδρες πιστεύεται ότι ήταν λαθρεπιβάτες και ότι προσπάθησαν να μπουν στον χώρο ανάσυρσης των τροχών του αεροσκάφους κατά την απογείωση, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ElUniverso. Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Ισημερινού ανέφερε ότι διενεργεί έρευνα για το συμβάν και ότι προσωρινά το αεροδρόμιο της Γουαγιακίλ θα παραμείνει κλειστό. Δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές οι ταυτότητες των δύο θυμάτων.

«Λυπούμαστε πολύ για το συμβάν στο αεροδρόμιο της Γουαγιακίλ και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας» σημείωσε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Μανουέλ Βαν Ορτ, εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας LatamEcuador, του αερομεταφορέα στον οποίο ανήκει το αεροσκάφος. «Συνεργαζόμαστε με τις αρχές και ελπίζουμε τα αίτια του δυστυχήματος να διαλευκανθούν», πρόσθεσε ο ίδιος.