Φίλης κατά Καμμένου: Έχει μια προδιάθεση ακροδεξιάς

 

Ο Νίκος Φίλης μιλώντας στον Real fm για το Σκοπιανό και αναφερόμενος στον Δημήτρη Καμμένο, είπε ότι ο βουλευτής των ANEΛ με τη στάση του δείχνει «μία προδιάθεση ακροδεξιάς». Είχε προηγηθεί, αντιπαράθεση του Δημήτρη Καμμένου με τον Μάκη Μπαλαούρα με τους δυο βουλευτές να χρησιμοποιούν σκληρές κουβέντες ο ένας για τον άλλο σε διαφορετικές εκπομπές.

«Έχει μία προδιάθεση ακροδεξιάς ο κ. Δημήτρης Καμμένος, δεν ξέρω με ποιους συνομιλεί. Εγώ αντιμετωπίζω εν συνόλω τους ΑΝΕΛ με τον πρόεδρο τον κ. Καμμένο. Πιστεύω παρά τις διαφωνίες και τις αποκλίσεις μας, έχουν μία υπεύθυνη στάση στο θέμα της πολιτικής σταθερότητας. Υπάρχει κυβέρνηση που εκπροσωπεί τη χώρα και ο πρωθυπουργός βεβαίως είναι αυτός που εκπροσωπεί την κυβέρνηση σε όλες αυτές τις διεθνείς σχέσεις. Να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου, εγώ θα έλεγα, παρότι διαφωνώ με τη θέση του κ. Καμμένου και των ΑΝΕΛ, ότι αυτή η διαφοροποίηση του μπορεί να βοηθά και τη διαπραγμάτευση, διότι δείχνει ότι δεν είναι τα πράγματα εύκολα από ελληνικής πλευράς, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Πιστεύω για να δούμε τα θετικά στοιχεία, ότι διαμορφώνονται σε όλο το πολιτικό σύστημα δυνατότητες οριζόντιας επικοινωνίας», είπε ο Νίκος Φίλης.

Και πρόσθεσε: «Διαμορφώνονται στο εθνικό αυτό ζήτημα, το Μακεδονικό, δυνατότητες οριζόντιας πολιτικής επικοινωνίας. Εάν θέλουμε, είναι η στιγμή χωρίς διαιρέσεις στο πολιτικό σύστημα αλλά και στο λαό βεβαίως, διότι όταν τσακώνονται τα πολιτικά κόμματα και ο λαός έχει πρόβλημα, να βρούμε μία λύση για ένα χρονίζον θέμα, μία εκκρεμότητα που όσο συντηρείται είναι εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Διότι, μία τρύπα στα βόρεια σύνορα μας, μας αποκλείει από τη δυνατότητα να έχουμε μία αναπτυξιακή πορεία, ορμή ως χώρα και συνολικά ως Βαλκάνια προς την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Ο Νίκος Φίλης κατέληξε: «Αυτή η κυβέρνηση που είναι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με πρωθυπουργό τον Τσίπρα θα ολοκληρώσει το έργο της, που σημαίνει και τη θητεία της. Μην σκέφτονται διάφοροι ότι δια της αντιμετώπισης ενός εθνικού ζητήματος θα προκαλέσουν πολιτική αποσταθεροποίηση στη χώρα. Αυτό παίχτηκε με τον Σαμαρά και τον Μητσοτάκη το ’92, δεν θα ξαναπαιχτεί. Η επανάληψη τέτοιων σεναρίων πολιτικής αποσταθεροποίησης με μοχλό ένα εθνικό θέμα μόνο φάρσα είναι, τίποτα άλλο. Είναι στο χέρι μας να διαμορφώνουμε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας και όποιος παίρνει την ευθύνη να παίζει όπως ο Σαμαράς, θα εξαφανιστεί».