Χάνει το πρωτάθλημα εκεί που το έπαιρνε παλιά…

Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει για την ΑΕΚ που έχει χάσει την κορυφή στα παιχνίδια με τους θεωρητικά αδύνατους στην επαρχία και ευελπιστεί να μην χαθεί και η ενότητα της ομάδας

 

Ήρθε η γκέλα λοιπόν στη Λάρισα. Στην πρώτη στάση, στους πρόποδες του “Γολγοθά” που έχει να ανέβει η ΑΕΚ ήρθε η πρώτη απώλεια. Με το καλημέρα. Σε λίγο αρχίζουν τα παιχνίδια των άλλων κι αν έρθουν τα πράγματα φυσιολογικά, όπως δεν ήρθαν για την ΑΕΚ, η ΑΕΚ θα είναι τρίτη με 3 και 2 βαθμούς πίσω. Μια απόσταση που σίγουρα καλύπτεται στα 12 παιχνίδια που απομένουν αν σκεφτούμε ότι σε λιγότερα παιχνίδια οι αντίπαλοι της ΑΕΚ κάλυψαν μεγαλύτερη απόσταση.

Η ομάδα δεν έχει παίξει εκτός έδρας ντέρμπι ακόμη, έχει κερδίσει καθαρά και τα δύο εντός έδρας ντέρμπι κι όμως είναι πίσω κι από τους δύο εκτός αν ο Απόλλων πάρει Χ στην Τούμπα και η Ξάνθη νικήσει στο Καραϊσκάκη οπότε θα έχουμε ένα πρωτάθλημα… κουκλί.

Ας πάρουμε όμως τα φυσιολογικά αποτελέσματα για να αναλύσουμε το ότι η ΑΕΚ έχει χάσει την κορυφή εκεί που κρίνονταν πριν το ’96 τα πρωταθλήματα. Στα παιχνίδια με τους θεωρητικά αδύνατους  και στην επαρχία. Η ΑΕΚ έχει παίξει πέντε ματς στην επαρχία και έχει πάρει μόνο ένα. Στα άλλα τέσσερα έχει πάρει 3 βαθμούς από 12 και έχει πετύχει ένα γκολ στο 89 στην Ξάνθη με τον Βράνιες (!) παίζοντας με 11 εναντίον 9. Υπάρχει και η Λαμία βέβαια που είναι επαρχιακή ομάδα όμως ο αγώνας έγινε στο Περιστέρι. Βέβαια κι εκεί η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε τρομερά και τελικά κέρδισε με ένα πέναλτι που δεν ήταν και της στοίχισε μια πολύ αυστηρή εως και άδικη μερικές φορές αντιμετώπιση από την διαιτησία από εκεί και πέρα.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας ΕΔΩ!