Μακελειό από επίθεση σε εκκλησία Κοπτών στο Κάιρο

 

Toυλάχιστον δέκα άνθρωποι έπεσαν νεκροί, ύστερα από ένοπλη επίθεση σε εκκλησία Κοπτών στο Χελγουάν, νότια του Κάιρο. Τον αριθμό αυτό έδωσε στη δημοσιότητα εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου, ο οποίος ανέφερε ότι ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται οκτώ κόπτες χριστιανοί.

Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, που περιφρουρούσαν την ορθόδοξη κοπτική εκκλησία του Αγίου Μηνά στην Αίγυπτο, σκότωσαν τον έναν δράστη, όμως ο δεύτερος τράπηκε σε φυγή και αναζητείται, σύμφωνα με το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA, που επικαλείται ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τις αρχές, δύο αστυνομικοί βρίσκονται ακόμη ανάμεσα στους νεκρούς.

Ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση. Συγκεκριμένα, είπε ότι οι πέντε νεκροί ήταν Κόπτες και ο ένας αστυνομικός.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι σημειώθηκε ξεχωριστή επίθεση σε κατάστημα στην ίδια περιοχή, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο Κόπτες.

Η επίθεση φτάνει πριν από τα Χριστούγεννα των Κοπτών, που γιορτάζονται στις 7 Ιανουαρίου, και ύστερα από σειρά χτυπημάτων που είχαν στόχο την χριστιανική μειονότητα της Αιγύπτου και που καταγράφηκαν από τον Δεκέμβριο του 2016, αφήνοντας πίσω τους πάνω από 100 νεκρούς.

Οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού στην Αίγυπτο, ενώ οι χριστιανοί αντιστοιχούν το 10%.