Οι χώρες που φέτος δεν θα υποδεχτούν το 2018!

 

Σε μια περίπου εβδομάδα όλος ο πλανήτης θα υποδεχθεί το 2018 ή… μήπως όχι; Το ημερολόγιο είναι γενικά μια σύμβαση των ανθρώπων για να μετρούν το χρόνο κι αν και οι περισσότεροι αποδέχονται την χρονολόγηση μετρώντας από τη γέννηση του Χριστού σε κάποιες χώρες τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Έτος 2018 – Ρωσία

Αλλά με 13 μέρες καθυστέρηση λόγω παλαιού ημερολογίου

Έτος 2561 – Ταϊλάνδη

Καθώς η χρονολογία ξεκινά από τότε που ο Βούδας έφτασε σε νιρβάνα.

Έτος 2011 – Αιθιοπία

Βάση χρονολόγησης το αλεξανδρινό ημερολόγιο που βασική του διαφορά είναι η ύπαρξη 13 μηνών αντί για 12, καθώς και το ότι η μέρα ξεκινάει με την ανατολή του ηλίου και όχι τα μεσάνυχτα.

Έτος 5578 – Ισραήλ

Το εβραικό ημερολόγιο ξεκινά με την πρώτη νέα σελήνη το 3761 π.Χ.

Έτος 1439 – Πακιστάν

Η χρονολόγηση ξεκινά από την Εγίρα, την υποχρεωτική μετακίνηση του πρωφήτη Μωάμεθ από τη Μέκκα στη Μεδίνα

Έτος 1396 – Ιράν

Το περσικό ημερολόγιο ισχύει σε Ιράν και Αφγανιστάν. Πρόκειται για ένα ηλιακό ημερολόγιο όπου το έτος ξεκινά από την εαρινή ισημερία. Η χρονολόγηση αρχίζει επίσης από τη Εγίρα, όπως στο ισλαμικό, αλλά οι μήνες παραμένουν στις ίδιες εποχές.

Έτος 1939 – Ινδία

Η χρονολόγηση ξεκινά από την έναρξη της εποχής Saka, δηλαδή την εαρινή ισημερία του 79 μ.Χ

Έτος 30 – Ιαπωνία

Η παραδοσιακή χρονολόγηση ξεκινά με την ενθρόνιση του κάθε αυτοκράτορα, οπότε από το 1989 έχει ξεκινήσει η εποχή του Ακιχίτο και αυτό θα είναι το 30ο έτος της.

Έτος 4716 – Κίνα

Το κινέζικο ημερολόγιο είναι ένα σεληνιακό ημερολόγιο με χρήση και σε άλλες ασιατικές χώρες όπως Καμπότζη, Βιετνάμ και Μογγολία.  Αναπτύχθηκε από τον πρώτο αυτοκράτορα Χουανγκ Ντι, όταν εκείνος ανέβηκε στο θρόνο το 2637 π.Χ. Βασίζεται στους αστρονομικούς κύκλους του Δία, ο οποίος μέσα σε 60 χρόνια πραγματοποιεί 5 κύκλους γύρω από τον Ήλιο.

Έτος 107 – Βόρεια Κορέα

Εδώ και 20 χρόνια χρησιμοποιείται το ημερολόγιο Juche. H χρονολόγηση ξεκινάει από το 1912,  έτος γεννήσεως του Κιμ Ιλ-Σονγκ, του ιδρυτή του κράτους και παππού του σημερινού ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν