Λεβέντης: Πόσα χρόνια θα πάμε έτσι, θα πεθάνουν οι Έλληνες

 

levb

Ο προϋπολογισμός του 2018 είναι ίδιος με τους προηγούμενους, σχολιάζει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

Ομιλία εφ΄ όλης της ύλης έκανε, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του, ο κ. Λεβέντης είπε χαριτολογώντας ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει έθιμο, όταν ανεβαίνει ο ίδιος στο βήμα, να απέρχεται, και προσέθεσε: «Του εύχομαι να μη με χρειαστεί μόνο, γιατί αν με χρειαστεί θα απέλθω εγώ. Αυτά πάνε δανεικά».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της ΕΚ υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης βασίζει όλη του την προσπάθεια στο να πάρει την κυβέρνηση με μπόνους», ωστόσο σημείωσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Αν γίνει κανένα δημοψήφισμα λίγο προ των εκλογών, και βγάλει ο ελληνικός λαός 65% ότι θέλει την απλή αναλογική, ο Μητσοτάκης πρέπει να φύγει και από αρχηγός της ΝΔ, γιατί σημαίνει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Σχολιάζοντας τον φετινό, προς ψήφιση προϋπολογισμό, είπε ότι «είναι ίδιος με τους προηγούμενους, του κ. Παπανδρέου και του κ. Σαμαρά» και προσέθεσε ότι «και από αυτόν τον προϋπολογισμό αφαιρούνται κάποια λεφτά. Άρα, δεν είναι προϋπολογισμός που δίνει, αλλά παίρνει. Προσπαθούμε, με κόψιμο των συντάξεων και επιβολή φόρων, να επιβιώσουμε. Πόσα χρόνια μπορούμε να πάμε έτσι; Θα πεθάνουν οι Έλληνες, ο κόσμος δεν αντέχει».

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λεβέντη, «το έγκλημα έγινε από το 2009, γιατί τότε έπρεπε να σχηματιστεί κυβέρνηση 200 και πάνω βουλευτών. Αφού δεν έγινε αυτό, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος πετσοκόψανε τον κόσμο και έτσι μεγάλωσαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν δεν γίνονταν τότε κυβέρνηση και γίνονταν προσπάθειες για οικουμενική, η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια».

Επιπλέον, ο κ. Λεβέντης άσκησε κριτική και στον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας: «Άκουσα την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο συνέδριο. Κόβει φόρους. Ξέρει ότι αυτό φέρνει ψήφους, αλλά όταν ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση, δεν έφερε καμιά ανάπτυξη» και έψεξε τη ΝΔ, ότι «δεν βγάζει πρόγραμμα» και όσα λέει ότι «θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, ξέρει ότι δεν μπορεί να το κάνει γιατί είναι ανελαστικός φόρος».

«Την χώρα την καταντήσατε νεκροταφείο και στα νεκροταφεία δεν ισχύουν αυτά», είπε αποστομωτικά ο κ. Λεβέντης.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στους δικαστές για το θέμα της δήλωσης πόθεν έσχες, αλλά και στον υπουργό, Στ. Κοντονή, τον οποίον χαρακτήρισε «κήνσορα» και ζήτησε από τον πρωθυπουργό «να σκεφτεί την αντικατάστασή του, όχι για να περάσει των δικαστών, αλλά για να ωφεληθεί η χώρα».

Σχετικά με το θέμα ονομασία της ΠΓΔΜ, έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως «με τι τρόπο μετέχουμε» ως «πού μπορούμε να υποχωρήσουμε» και «ποια είναι η θέση» και θύμισε ότι το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ γέννησε την Πολιτική Άνοιξη.

Επίσης σημείωσε ότι «αν η ΝΔ πιστεύει στη σύνθετη ονομασία, ούτε συνδυασμούς μην επιχειρήσει να καταρτίσει στη Β. Ελλάδα» ενώ για τον κ. Τσίπρα είπε: «Τόσο εύκολα πουλάει το όνομα».

Ο Βασίλης Λεβέντης αναφέρθηκε και στους πλειστηριασμούς και ζήτησε από την κυβέρνηση να φέρει τροπολογία, ώστε να προστατεύεται η πρώτη κατοικία.

Για τις συντάξεις υποστήριξε ότι πρέπει να δίνονται με «εισοδηματικά κριτήρια, γιατί όποιος έχει μεγάλα εισοδήματα δεν πρέπει να παίρνει χρήματα».

Τέλος, για τις δημοσκοπήσεις εκτίμησε πως «στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό» και δήλωσε ότι ο ίδιος είναι «πολιτικός του πρωτογενούς τομέα και του πόρτα-πόρτα. Εγώ θα κοιτάω το λαό στα μάτια, γιατί δεν έχω διορίσει κόσμο, ούτε δάνεια χρωστάω στο κόμμα».