Άγρια σύγκρουση Τσακαλώτου – Βενιζέλου στη Βουλή

220

 

tsak-benizelos

Έντονη λεκτική αντιπαράθεση με αναφορές επί προσωπικού είχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, με αφορμή τις επικρίσεις και την αμφισβήτηση του βουλευτή του Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο «success story» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η κόντρα ξεκίνησε όταν ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και υποστήριξε ότι εάν είχε παραμείνει η κυβέρνηση Σαμαρά στην εξουσία η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική.

Απαντώντας ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν είχε καταφέρει καν να πάρει από την ΕΕ το «πράσινο φως» για την προληπτική γραμμή πίστωσης και ότι η ίδια απέτυχε να κλείσει την 5η αξιολόγηση. Ο κ. Βενιζέλος πήρε, στη συνέχεια και πάλι τον λόγο και εξαπέλυσε νέα δεύτερη επίθεση στην κυβέρνηση καταλογίζοντάς της ότι ουσιαστικά συνέχισε την δική του πολιτική για τo PSI.

«Είναι να απορεί κανείς αφού τα κάνατε τόσο καλά εσείς και τόσο χάλια εμείς γιατί ήσαστε τόσο αποτυχημένος πολιτικός;» είπε ο υπουργός Οικονομικών στον κ. Βενιζέλο σε πολύ έντονο ύφος. «Χαίρομαι γιατί είστε επιτυχημένος υπουργός, αλαζόνας και ανεπίγνωστος» απάντησε σε αντίστοιχο ύφος ο κ. Βενιζέλος και διαμήνυσε στον κ. Τσακαλώτο ότι θα λάβει την απάντησή του από τον ελληνικό λαό και  από τον ιστορικό του μέλλοντος. «Να ξεκαβαλικέψετε» πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στον πολιτικό αντίπαλό του.