Τραμπ προς Κιμ: Μη με λες γέρο, εγώ δεν θα σε έλεγα ποτέ κοντό και χοντρό

 

tramp3

Την έντονη δυσαρέσκειά του προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο βορειοκορεάτης ηγέτης τον αποκάλεσε… «γέρο».

Με ανάρτησή του στο Τwitter ξεκαθάρισε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον προσέβαλε όταν τον αποκάλεσε «γέρο», σημειώνοντας αιχμηρά ότι ο ίδιος ότι δεν θα αποκαλούσε ποτέ τον Βορειοκορεάτη ηγέτη «κοντό και χοντρό»! (αποκαλώντας τον ταυτόχρονα…)

«Γιατί ο Κιμ Γιονγκ Ουν να με προσβάλει αποκαλώντας με ‘γέρο’, όταν εγώ δεν θα τον χαρακτήριζα ΠΟΤΕ ‘κοντό και χοντρό’; Ας είναι, προσπαθώ τόσο πολύ να γίνω φίλος του – και ίσως κάποια μέρα αυτό να συμβεί!», τόνισε στο tweet του ο Τραμπ, που θύμισε λίγο… διαδικτυακή κατινιά 15χρονου. Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που η αντιπαράθεση των δύο ανδρών έχει λάβει προσωπικό τόνο.

Σε μια σειρά αναρτήσεών του ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε επίσης ότι ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ συμφώνησε να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας σε απάντηση στο πυρηνικό της πρόγραμμα, τονίζοντας ότι ο Σι επιθυμεί την αποπυρηνικοποίηση της Πιονγκγιάνγκ.

Για την ιστορία, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι 71 ετών, καθότι γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1946…