Η υπόσχεση… αφοσίωσης του Πατίτο στον Χιμένεθ

 

patito5

Η δέσμευση του Αργεντινού άσου στον Μανόλο, σε συζήτηση που είχαν -Τι του ζήτησε ο Χιμένεθ, τι απάντησε ο παίκτης

Με τις δηλώσεις του έπειτα από το ματς με τη Λαμία, ο Μανόλο Χιμένεθ άνοιξε ουσιαστικά και επίσημα την… πόρτα της επιστροφής του Πατρίσιο Ροντρίγκες στα αγωνιστικά του πλάνα, αφού επεσήμανε ότι ο Αργεντινός άσος θα παραμείνει στην ομάδα και πως ο ίδιος είναι έτοιμος να τον εμπιστευτεί, εφόσον τον πείσει ότι είναι ψυχικά και αγωνιστικά έτοιμος να προσφέρει στην ΑΕΚ.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του Ισπανού τεχνικού ήρθε έπειτα από μια συζήτηση που είχε με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Εφόσον έκλεισε αρνητικά τις προηγούμενες ημέρες η υπόθεση των Νιουκάστλ Τζετς, ο Χιμένεθ είχε τετ α τετ με τον Πατίτο, στο οποίο έγινε ένα… ξεκαθάρισμα, όσον αφορά στα θέλω του προπονητή και τις προθέσεις του Αργεντινού μεσοεπιθετικού.

Ένα… περίγραμμα της συζήτησης το έδωσε ο Χιμένεθ σε όσα είπε δημόσια. «Αυτό που συμβαίνει με τον Πατίτο είναι ότι από τον Μάιο είναι μια φεύγω, μια μένω. Τον Πατίτο τον εκτιμώ και τώρα που έχουν ηρεμήσει τα πράγματα, θα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να κερδίσει μια θέση. Όταν δεν σκέφτεσαι την ομάδα σου στο 100%, δεν μπορείς να βάλεις το πόδι σου. Και η ΑΕΚ χρειάζεται παίκτες που είναι στο 100%. Είμαι σίγουρος πως από εδώ και πέρα ο Πατίτο θα βοηθήσει πολύ, διότι είναι ένας καλός παίκτης και καλό παιδί», τόνισε.

Στην συζήτηση που είχε με τον παίκτη, ο Μανόλο του υπενθύμισε ότι δύο φορές στο παρελθόν, την περίοδο των play off και πρόσφατα, άνοιξε ο ίδιος θέμα δείχνοντας να έχει στο μυαλό του… κάτι διαφορετικό πλην της ομάδας, τονίζοντας του ότι μπορεί εκείνος από την πλευρά του να θέλει να σκέφτεται πάντα το καλύτερο για το μέλλον του επαγγελματικά, αλλά και ότι υποχρέωση του προπονητή είναι να ποντάρει μόνο στους παίκτες που είναι πλήρως συγκεντρωμένοι στην ΑΕΚ και αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να πετύχει τους στόχους της.

Έτσι, του ζήτησε να μάθει αν εκείνος από την πλευρά του είναι έτοιμος να αφοσιωθεί πλήρως στην προσπάθεια της Ένωσης και να παλέψει μέσα από τις προπονήσεις για να βρει έναν σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Ο Πατίτο από την πλευρά του, του επεσήμανε ότι έχει αφήσει όλα τα άλλα στην άκρη και πως θα είναι 100% συγκεντρωμένος στην ομάδα και έτοιμος να την βοηθήσει για την επίτευξη των στόχων της, εξαντλώντας το συμβόλαιό του μαζί της.

Μια απάντηση που ικανοποίησε τον Χιμένεθ (όπως φάνηκε και με την τοποθέτησή του), καθώς ο Αργεντινός είναι πράγματι ένας ποδοσφαιριστής στον οποίο πιστεύει και το έχει δείξει και στην πράξη. Συν τοις άλλοις μόνο κερδισμένοι έχουν να βγουν και ο προπονητής, και η ομάδα, αν ένας παίκτης με την ποιότητα του Πατίτο προστεθεί στις επιλογές που υπάρχουν σε μια περίοδο που το πρόγραμμα της ΑΕΚ είναι άκρως απαιτητικό.

Μένει να φανεί αν και ο Ροντρίγκες από την πλευρά του θα αποδείξει στην πράξη ότι είναι αποφασισμένος να συγκεντρωθεί απόλυτα στην ομάδα και στο πως θα προσφέρει σε αυτήν. Κάτι που είχε υποσχεθεί στον Μανόλο και σε κουβέντα που είχε κάνει μαζί του μετά την επιστροφή της ΑΕΚ από την καλοκαιρινή προετοιμασία, αλλά η στάση του άλλαξε όταν εμφανίστηκε η προοπτική της Αυστραλίας. Σε κάθε περίπτωση, ο Αργεντινός άσος θα έχει την ευκαιρία του να αλλάξει τα δεδομένα για εκείνον και αν το καταφέρει θα βγουν όλοι κερδισμένοι…