Παρέμεινε επτά χρόνια στις ελληνικές φυλακής για τη δολοφονία ενός ανθρώπου που ήταν ζωντανός!

616

Μια απίστευτη υπόθεση κακοδικίας της ελληνικής δικαιοσύνης

 ibo

Η ιστορία του Ίβο Μπογκντάνοβ από την Βουλγαρία θα μπορούσε να είναι το σενάριο μιας πολύ υπερβολικής ταινίας. Ο Ίβο, ο οποίος εργαζόταν στην χώρα μας ως ελαιοχρωματιστής μαζί με τον αδελφό του, έμεινε επτά ολόκληρα χρόνια στη φυλακή για έναν φόνο που όχι μόνο δεν είχε διαπράξει αλλά και που το «θύμα» του ήταν ζωντανό!

Το 2010 ο Ίβο και ο αδερφός του καταδικάστηκαν και οι δύο για την δολοφονία ενός Πολωνού συναδέλφου τους. Τον Δεκέμβριο του 2016 ο – υποτιθέμενα δολοφονημένος – Πολωνός πέθανε τελικά από φυσικά αίτια στην Τρίπολη όπου εργάζονταν σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων.

Το γεγονός αυτό οδήγησε στην αποκάλυψη της δικαστικής πλάνης αλλά και στην αποφυλάκιση του αδελφού του Ίβο, Κονσταντίν. O ίδιος θα παρέμενε όμως ακόμη στις φυλακές για άγνωστο λόγο.

Ευτυχώς, ο Βούλγαρος πρόεδρος Ράντεφ σε επαφή που είχε με μέλη της βουλγαρικής κοινότητας στην Αθήνα ενημερώθηκε για την τραγική αδικία και λίγο αργότερα σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο,  τον ενημέρωσε σχετικά. Ο Προκόπης Παυλόπουλος όπως αποκάλυπτε η βουλγαρική εφημερίδα 24Chasa, υποσχέθηκε άμεση αντίδραση και όπως όλα δείχνουν κράτησε την υπόσχεση του και ο Βούλγαρος πολίτης από χθες βρίσκεται ξανά κοντά στην οικογένεια του.

«Τώρα είμαι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στον κόσμο», ήταν τα πρώτα λόγια του λίγο μετά από την προσγείωση του αεροπλάνου που τον μετέφερε στην Σόφια.