«Μιλάω με τον Αραούχο, θα ήταν χαρούμενος να γυρίσει»!

Ο Χιμένεθ αποκάλυψε την επικοινωνία που διατηρεί με τον Αργεντινό άσο και δεν έκρυψε ότι… τον περιμένει -Τι είπε για το… θέμα Κερζάκοφ -ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

araoucho5

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν θα μπορούσε στην μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε να μην αναφερθεί και στο θέμα του Σέρχιο Αραούχο. Ο Ισπανός τεχνικός αποκάλυψε ότι διατηρεί επικοινωνία με τον Αργεντινό άσο, τόνισε ότι γνωρίζει πως ο παίκτης θα ήταν χαρούμενος να επιστρέψει και προσπάθησε να… κρατήσει χαμηλούς τόνους λόγω των χειρισμών που χρειάζεται αυτή η περίπλοκη υπόθεση.

Από εκεί και πέρα, ρωτήθηκε και για το θέμα που είχε προκύψει με τον Κερζάκοφ (που παρεμπιπτόντως ανακοίνωσε χθες την απόσυρσή του από την ενεργό δράση), τονίζοντας ότι δεν μίλησε ο ίδιος ποτέ με τον παίκτη και ότι απλά προτάθηκε από κάποιους στην ΑΕΚ, όπως έχει συμβεί με πολλούς παίκτες.

-Γνωρίζετε πολύ καλά τον Αραούχο. Θα τον περιμένετε;

«Θα πρέπει η διοίκηση να περιμένει. Επαναλαμβάνω πως εγώ δεν υπογράφω. Υπάρχει ένας άνθρωπος που δουλεύει πολύ και δουλεύει καλά, αυτός είναι ο τεχνικός μας διευθυντής. Αυτός αναλαμβάνει τι θα γίνει στο μέλλον. Με τον Σέρχιο, ναι, μιλάω, μιλάω αρκετά, σε πλαίσιο φιλικό. Και δεν του λέω αν θα έρθει ή δεν θα έρθει».

-Ο Αραούχο σας μεταφέρει την επιθυμία του να έρθει ξανά στην ΑΕΚ;

«Είμαι πεπεισμένος πως αν εξαρτιόταν μόνο από τον Σέρχιο ή από εμένα, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα. Oμως δεν εξαρτάται από εμάς. Θα ήμουν πραγματικά πολύ χαρούμενος να δουλέψω και πάλι με τον Αραούχο. Ξέρω πως και ο Σέρχιο θα ήταν πολύ χαρούμενος να δουλέψει μαζί μου. Αλλά είναι δυο διοικήσεις που θα πρέπει να έρθουν σε μια συμφωνία και όταν ένας παίκτης έχει συμβόλαιο με μια ομάδα που είναι σε ισχύ, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τις διοικήσεις. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είμαι σίγουρος πως αν υπήρχε και η ελάχιστη πιθανότητα, να μπορέσει η ομάδα να τα καταφέρει με τον Αραούχο, ο κύριος Μελισσανίδης θα έκανε το παν. Δεν εξαρτάται μόνο από την διοίκηση της ΑΕΚ. Ο Αραούχο έχει συμβόλαιο με την Λας Πάλμας. Και όπως είπα, υπήρχαν και άλλοι ποδοσφαιριστές που προσπαθήσαμε να φέρουμε, αλλά ήταν αδύνατον».

-Υπάρχει μια δήλωση του Κερζακόφ, σύμφωνα με την οποία έχει μιλήσει μαζί σας για να παίξει στην ΑΕΚ. Ενα σχόλιο…

«Eχω πολύ καιρό να μιλήσω με τον παίκτη. Με πήραν κάποια άτομα και μου μίλησαν για τον Κερζακόφ και αυτό που τους είπα και μπορώ να το πω και σ’ εσάς, είναι πως εγώ δεν είμαι ο αρμόδιος που κάνει τις μεταγραφές. Υπάρχει ο τεχνικός διευθυντής που παίρνει τις αποφάσεις. Εμένα η δουλειά μου ως προπονητής, είναι να προτείνω τα χαρακτηριστικά και τις θέσεις που θέλω έναν ποδοσφαιριστή. Και μετά το αρμόδιο τμήμα αναλαμβάνει. Αυτό που λέω πάντα, είναι πως ο τεχνικός διευθυντής είναι το αρμόδιο άτομο που σκέφτεται το παρόν αλλά και το μέλλον της ομάδας, γι αυτό και παίρνει τις αποφάσεις για το ποιοι θα έρθουν. Εμείς οι προπονητές είμαστε συνήθως εγωιστές και σκεφτόμαστε περισσότερο το παρόν».

-Eχει ο Κερζακόφ τα χαρακτηριστικά που θέλετε από έναν επιθετικό;

«Αν μιλήσουμε για τον Κερζακόφ που έπαιζε στην Σεβίλλη, τον οποίο γνωρίζω, μιλάμε για τοπ ποδοσφαιριστή. Από εκεί και πέρα έχω χάσει λίγο την επαφή. Και δεν γνωρίζω την πορεία του. Τον έχω δει μόνο σε κάποια παιχνίδια στη Ζενίτ. Είναι ένας παίκτης με τεράστια καριέρα. Δεν μίλησα με τον Κερζακόφ, δεν ξέρω αν έχει μιλήσει η ομάδα με τον παίκτη. Η αλήθεια είναι πως ήρθαν κάποια άτομα σε μένα, οι οποίοι τον πρόσφεραν. Αλλά είναι χίλιοι παίκτες κάθε μέρα που δεχόμαστε προτάσεις».