Ογδόντα άτομα σχημάτισαν αλυσίδα για να σώσουν μια οικογένεια που πνιγόταν

 

alisida

Μια συγκλονιστική ιστορία ανθρωπιάς έρχεται στο φως από μια παραλία της Φλόριντα των ΗΠΑ, όπου 80 περίπου άτομα βοήθησε μια οικογένεια που κινδύνευε να πνιγεί σχηματίζοντας μία ανθρώπινη αλυσίδα.

Η Ρομπέρτα Ούρσεϊ και η οικογένειά της βρίσκονταν στην παραλία Πάναμα Σίτι το Σάββατο, όταν άκουσε τους γιους της, που ήταν μέσα στη θάλασσα, να φωνάζουν ζητώντας βοήθεια. Οι γονείς και η γιαγιά της οικογένειας κολύμπησαν, προσπαθώντας να τους σώσουν, αλλά παρασύρθηκαν και εκείνοι από το ρεύμα.

«Ειλικρινά, σκέφτηκα ότι θα χάσω την οικογένειά μου εκείνη την ημέρα», δήλωσε η Ρομπέρτα στην Panama City News Herald.

Ευτυχώς στην παραλία βρισκόταν η Τζέσικα Σίμονς, δεινή κολυμβήτρια, και ο σύζυγός της. Όπως αναφέρει η ίδια, όταν άκουσε τις φωνές, «στην αρχή σκέφτηκαν αυτομάτως ότι ήταν καρχαρίας». «Βγήκα στην ακτή και ο σύζυγός μου πήγε προς το μέρος τους. Τότε κατάλαβα ότι κάποιος πνιγόταν», πρόσθεσε.

Τότε, καθοδήγησαν τον κόσμο που βρισκόταν εκεί να σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα και η Σίμονς πήρε μία σανίδα που είχε μαζί της και μπήκε στο νερό, ενώ με τη βοήθεια της αλυσίδας έφτασε μέχρι τα άτομα που χρειάζονταν βοήθεια.

Σημειώνεται ότι στον σχηματισμό της αλυσίδας συμμετείχαν και άτομα που δεν μπορούσαν να κολυμπήσουν, και έμειναν στα ρηχά.

Δυστυχώς, η γιαγιά της οικογένειας, που εξαντλήθηκε από την προσπάθεια, υπέστη καρδιακή προσβολή και εξακολουθεί να νοσηλεύεται, σύμφωνα με το BBC.