Βενιζέλος: Ο Τσίπρας αντί για γραβάτα θα φορέσει σαλιάρα

venizelos

Η κυβέρνηση δέσμευσε τη χώρα σε διαρκές μνημόνιο έως το 2060, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup.

«Πέραν του γεγονότος ότι η χώρα δεσμεύεται με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022, η κυβέρνηση έσπευσε να συμφωνήσει σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 2% έως 2,4% μέχρι το 2060», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι θετική εξέλιξη, αλλά η κυβέρνηση δεν πέτυχε τους στόχους της, σημείωσε.

«Πρόκειται για θετικό γεγονός, έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση, καθώς θα υπάρξει η εκταμίευση της δόσης 8,5 δισ. ευρώ. Πέραν μιας ρητορικής για το χρέος, η κυβέρνηση δεν πέτυχε τίποτα παραπάνω, έχασε τους στόχους της», τόνισε και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη στάση της στο θέμα του χρέους.

«Η κυβέρνηση αντιστρέφει αυτά που έλεγε τα προηγούμενα χρόνια, όταν καλλιεργούσε ότι θα κάνει ριζοσπαστικά πράγματα για το χρεός, όπως κούρεμα ή αναδιάρθρωση. Τελικά θα πάρει ένα μικρό συμπλήρωμα των όσων κάναμε εμείς το 2012 με το PSI και αυτό ατελώς», επεσήμανε.

Μάλιστα σημείωσε «ο κ. Τσίπρας αντί για γραβάτα θα φορέσει τη δυτική σαλιάρα, αφού πρώτα έδεσε ένα φιόγκο γύρω από την χώρα».

«Εικονικές και υπονομευμένες συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς»

Σε ό,τι αφορά τον κύκλο επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς την ερχόμενη εβδομάδα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι κάθε συζήτηση είναι θετική, αλλά επεσήμανε ότι «αυτή η κίνηση γίνεται εικονικά, εκ των υστέρων, με καθυστέρηση και αφού έχει από πριν υπονομευθεί».

Δήλωσε ακόμη πως η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση και προκρίνει ως μοναδική λύση την προσφυγή στις κάλπες. «Πρέπει να πάμε σε εκλογές και να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, με τον ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ να καλείται να συμμετέχει».

«Δεν υπάρχει θέμα προσχώρησής μου στη ΝΔ»

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα για μετακίνησή του στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι δεν υπάρχει ζήτημα προσχώρησής του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Το να υπάρχει μια εμβέλεια των ιδεών μου και του πολιτικού μου λόγου σε όλο το φιλοευρωπαϊκό φάσμα είναι καλό», συμπλήρωσε.

Οσο για το πολιτικό μέλλον της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχολίασε: «Πρέπει να σκεφτούμε το περιεχόμενο αυτών που λέμε και εκφράζουμε. Να είναι ευκρινές και καθαρό. Δεν είναι οργανωτική η απάντηση που πρέπει να δώσουμε, δηλαδή να είμαστε περισσότεροι και όλοι μαζί».

Πηγή: iefimerida.gr