Η Γερμανία θα ήθελε η Βρετανία να αλλάξει γνώμη για το Brexit

tsipris

Τα βήματα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οι οποίοι έχουν πει πως η πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένει ανοιχτή για τη Βρετανία μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, ακολουθεί και η Γερμανίδα υπουργός Οικονομίας Μπριγκίτε Τσίπρις.

Η ανάκληση της απόφασης της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ θα ήταν μια εξαιρετική εξέλιξη παρότι φαντάζει απίθανη, δήλωσε στο Reuters η Τσίπρις, «θεωρώ ότι θα ήταν υπέροχο αν ανακαλούσαν την απόφαση για το Brexit. Ωστόσο, το σενάριο αυτό μου φαίνεται μη ρεαλιστικό».

Η Γερμανίδα υπουργός πρόσθεσε ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει τώρα να προχωρήσουν όπως είναι προγραμματισμένο με τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από το μπλοκ σχολιάζοντας ότι «αυτό δεν θα είναι εύκολο, αλλά είναι πιθανός ένας συμβιβασμός».

Όπως είπε η Τσίπρις, λυπήθηκε με την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ και επισήμανε έρευνες του υπουργείου της που έδειξαν ότι το Brexit είναι πιθανό να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στην οικονομία της Βρετανίας παρά σε εκείνη της Γερμανίας, της μεγαλύτερης στην Ευρώπη.