Ο Ρουμάνος σεφ που χτύπησε έναν δράστη και έσωσε 20 άτομα στο Λονδίνο (VIDEO)

roumanos

Πολλοί ήταν οι άνθρωποι που βοήθησαν με αυταπάρνηση χθες τους συνανθρώπους τους που δέχθηκαν επίθεση από τους τρομοκράτες του Λονδίνου και δεν δίστασαν ακόμα και να τα βαλουν με τους δράστες.

Ένας από αυτούς ήταν ο σεφ Φλοριν Μοράριου με καταγωγή από την Ρουμανία, ο οποίος εργάζεται στο φούρνο Bread Ahead της Μπόροου Μάρκετ όπου έγινε η επίθεση, ο οποίος αντιμετώπισε τους δράστες και έχει χαρακτηρισθεί ως «ήρωας» από χρήστες του διαδικτύου και σαν παράδειγμα αυταπάρνησης και γενναιότητας μετά τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση που συγκλόνισε όλο τον πλανήτη.

«Κοιτάζαμε έξω από το παράθυρο (του φούρνου) και είδαμε ότι όλοι ήταν πανικόβλητοι, όλοι έτρεχαν, άνδρες, γυναίκες. Άλλοι λιποθυμούσαν, άλλοι έπεφταν κάτω, και εμείς βγήκαμε έξω να δούμε τι συμβαίνει», ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις του.

Όπως ανέφερε όταν βγήκε έξω είδε κάποιους να μαχαιρώνουν κόσμο. «Στην αρχή πάγωσα, δεν ήξερα τι να κάνω». Στη συνέχεια όμως, όπως ισχυρίζεται, χτύπησε έναν από τους δράστες στο κεφάλι με ένα μεγάλο κιβώτιο. Την ίδια ώρα, άλλοι συνάδελφοι του προσπαθούσαν να απωθήσουν τους μακελάρηδες από το σημείο, την ώρα που τραυματίες κείτονταν στο έδαφος.

«Ήρθε ένα αστυνομικό όχημα και φώναζαν στον κόσμο να φύγει. Τότε έπεσε μια χειροβομβίδα κρότου και άρχισα κι εγώ να τρέχω», δήλωσε επίσης ο Μοράριου στο AP. Πρόσθεσε επίσης ότι έβαλε 20 άτομα μέσα στον φούρνο την ώρα που εκείνος έβγαινε από αυτόν και κατέβασε τα ρολά για να τους σώσει από τους μακελάρηδες που μαχαίρωναν κόσμο αδιακρίτως.

Στην αρχή των πλάνων που κατέγραψε ο ίδιος μπορείτε να δείτε κόσμο να εξοπλίζεται με ό,τι βρει μπροστά του.