Μειώθηκε η ποινή του Αραούχο για το αλκοτέστ

Ανακοινώθηκε στην Ισπανία η απόφαση του δικαστηρίου σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση του Αργεντινού επιθετικού με το αλκοτέστ.

araoucho6

Όπως είναι γνωστό, ο βασικός λόγος που η Λας Πάλμας αναγκάστηκε να ψάξει τον δανεισμό του Σέρχιο Αραούχο ήταν μια περιπέτεια που είχε με την δικαιοσύνη, η οποία έφερε και την ρήξη με τον προπονητή του. Συγκεκριμένα, ο Αργεντινός επιθετικός είχε αρνηθεί να υποβληθεί σε αλκοτέστ σε έλεγχο της αστυνομίας και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 9 μήνες φυλάκιση με αναστολή και στέρηση διπλώματος για δύο χρόνια. Η ιστοσελίδα canariasnoticias.es αποκαλύπτει ότι σήμερα εκδόθηκε η απόφαση για την έφεση που είχε καταθέσει ο παίκτης, με την ποινή του να μειώνεται.

Αναλυτικά η ισπανική ιστοσελίδα αναφέρει: «Το τοπικό δικαστήριο δέχθηκε εν μέρει την αίτηση έφεσης που κατέθεσε ο ποδοσφαιριστής της Λας Πάλμας, Σέρχιο Αραούχο, απέναντι στην πρωτόδικη ποινή για τα γεγονότα της 8ης Νοεμβρίου 2016, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί για αδίκημα κατά της οδικής ασφάλειας, για την άρνησή του να υποβληθεί σε έλεγχο αλκοτέστ (άρθρο 383 του Ποινικού Κώδικα). Δεν τροποποιήθηκε η κατάσταση της ποινικής του ευθύνης, καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών, με ταυτόχρονη στέρηση του δικαιώματος ψήφου κατά το χρονικό διάστημα της καταδίκης και ενός έτους και μίας ημέρας στέρησης του δικαιώματος οδήγησης μηχανοκίνητων οχημάτων».