Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση εγκαινιάζει το 4ο μνημόνιο

 

chatzidakis

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης, η οποία όπως λέει, όχι μόνο δεν κλείνει τη β’ αξιολόγηση, αλλά αντιθέτως εγκαινιάζει το 4ο μνημόνιο, διατυπώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Χατζηδάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι φέρνει ένα «βαρύ μνημόνιο, που θα εκτείνεται τουλάχιστον ως το 2020, με μέτρα 3.6 δισ. ευρώ, που θα πληρωθούν από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, τους οποίους υποτίθεται ότι θα υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ». Όπως σημειώνει, «το 4ο μνημόνιο είναι αποτέλεσμα των ερασιτεχνισμών και της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης».

Απαντώντας στην κυβερνητική κριτική ότι η Ν.Δ. καταψηφίζει ακόμη και τα θετικά μέτρα ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει: «Δίνουμε 3,6 δισ. με τη μείωση του αφορολόγητου και το κόψιμο συντάξεων και δεν παίρνουμε τίποτα, μιας και τα όποια αντίμετρα θα ληφθούν μόνο αν υπάρξει υπεραπόδοση της υπερφορολόγησης στην οποία θα υποβληθούν οι φορολογούμενοι. Εάν και εφόσον, δηλαδή».

Όπως επισημαίνει παράλληλα, «το πρώτο ‘αντίμετρο’ της κυβέρνησης είναι μια συντονισμένη προσπάθεια για να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τη συμφωνία». «Πάρτε για παράδειγμα όλη αυτή τη βιομηχανία εξεταστικών επιτροπών που έχει στήσει. Είναι προφανές ότι προσπαθεί να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα. Αλλά ματαιότης ματαιοτήτων. Τα υπόλοιπα ‘κανονικά’ αντίμετρα είναι οι κόκκινες κορδέλες στο περιτύλιγμα του 4ου μνημονίου», προσθέτει.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. απαντά πως «όσο η οικονομία σέρνεται οι πολιτικές εξελίξεις παραμένουν ανοιχτές». «Η κυβέρνηση αυτή με την αλλεργία και την απέχθεια στην επιχειρηματικότητα και την χώρα να έχει φτάσει σε χαμηλό 20ετίας στις επενδύσεις, δεν προσφέρει καμιά ελπίδα και προοπτική. Μας υποβάλλει σε θυσίες χωρίς ελπίδα. Καθώς όμως η κατάσταση εξελίσσεται έτσι στην οικονομία κάποια στιγμή, νωρίτερα ή αργότερα η κυβέρνηση θα είναι καταδικασμένη να προχωρήσει σε εκλογές για να μην εξαερωθεί τελείως» εκτιμά.