Χοντρό καρφί Σπίρτζη για τον Βασιλόπουλο και την παρέα του

Διαβάστε τι είπε πριν από λίγο στη βουλή ο Υπουργός Υποδομών για την τροπολογία που θα ανοίξει τον δρόμο για την «Αγιά Σοφιά»

sprintgis

Η ψήφιση της τροπολογίας για το γήπεδο της ΑΕΚ, που παίρνει τις αρμοδιότητες για εγκριτικές διαδικασίες από τους δήμους και την μεταφέρει στο Υπουργείο Υποδομών, θα ψηφιστεί αύριο το μεσημέρι. Ωστόσο, σήμερα γίνεται μια πρώτη συζήτησή του στην ολομέλεια της βουλής. Για την ακρίβεια, συζητείται συνολικά το νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες, στο οποίο έχει συμπεριληφθεί η τροπολογία που αφορά την Ένωση, ωστόσο κάποια στιγμή ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης πήρε τον λόγο και τοποθετήθηκε για την ρύθμιση που αφορά την «Αγιά Σοφιά». Και έριξε χοντρό καρφί για τη στάση που κράτησαν ο Άρης Βασιλόπουλος και η παρέα του στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας.

«Καλύπτουμε μια ανάγκη που υπάρχει, γιατί υπάρχει αδυναμία σε κάποιες δομές για έργα τοπικής κλίμακας, να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν είτε εγκαίρως είτε καθόλου σε εγκριτικές διαδικασίες για την υλοποίηση σύνθετων έργων δημόσιας χρήσης μεγάλου ενδιαφέροντος. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, ιδιαίτερα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, έρχεται η τροπολογία που έχει κατατεθεί στις 6 Απριλίου, σε περίπτωση που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν αυτές οι υπηρεσίες, να αντεπεξέλθει το Υπουργείο που έχει και την αρμοδιότητα των έργων εθνικού ενδιαφέροντος. Αυτό έρχεται να καλύψει η συγκεκριμένη τροπολογία και εύχομαι πολλές υπηρεσίες μικρότερων δομών, όταν δεν προχωρούν σε αδειοδοτήσεις, να μη γίνεται αυτό σκόπιμα αλλά να γίνεται πραγματικά από αδυναμία», τόνισε.