Σε ισόβια για υπόθεση του 1974 καταδικάστηκε ο Κάρλος το Τσακάλι

tsakali

Η γαλλική δικαιοσύνη καταδίκασε την Τρίτη σε ισόβια κάθειρξη τον Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες, γνωστό ως Κάρλος το Τσακάλι για επίθεση που πραγματοποίησε το 1974 στο Παρίσι, η οποία είχε αφήσει πίσω της δύο νεκρούς και 34 τραυματίες.

Το ειδικό κακουργιοδικείο του Παρισιού ακολούθησε την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος την Δευτέρα είχε ζητήσει την αυστηρότερη ποινή του γαλλικού δικαίου σε βάρος του 67χρονου Κάρλος, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί δύο φορές σε ισόβια και από το 1994 είναι φυλακισμένος στη Γαλλία.

Για τον εισαγγελέα Ρεμί Κροσόν ντι Κορμιέ, «όλα τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια της έρευνας συγκλίνουν σ’ αυτόν».

Ο Κάρλος, παίρνοντας τον λόγο για μια τελευταία φορά πριν από την ετυμηγορία, κατήγγειλε «τον παραλογισμό μιας δίκης που γίνεται 43 χρόνια μετά τα γεγονότα». Και δήλωσε πως είναι έτοιμος να ασκήσει έφεση, αν καταδικαστεί.

Η επίθεση στο Drugstore Publicis είναι η παλαιότερη για την οποία κατηγορεί τον Κάρλος η γαλλική δικαιοσύνη και η τελευταία για την οποία δικάσθηκε στη Γαλλία, από τις 13 Μαρτίου.

Στις 15 Σεπτεμβρίου 1974, ένας άνδρας πέταξε μια χειροβομβίδα από το εστιατόριο του Drugstore, στον ημιώροφο, προς την εμπορική γκαλερί που βρισκόταν από κάτω.