Περού: Η δραματική προσπάθεια γυναίκας να βγει από χείμαρρο που την παρέσυρε (VIDEO)

chimaros

Τη στιγμή που μία γυναίκα ξεπροβάλλει μέσα από τα χαλάσματα που παρασέρνει ένας χείμαρρος στην περιοχή Πούντα Ερμόζα στα νότια της Λίμας, της πρωτεύουσας του Περού, συνέλαβε η κάμερα.

Γύρω της, κόσμος τρομοκρατημένος παρακολουθεί την προσπάθειά της να ανασύρει το σώμα της πάνω από τα λασπωμένα χαλάσματα που παρασέρνει με ορμή ο χείμαρρος. Τυχερή μέσα στην ατυχία της, η γυναίκα καταφέρνει να απεγκλωβιστεί, ενώ συνεχίζει προσπαθώντας να ισορροπήσει πάνω στα χαλάσματα. Λίγο αργότερα η γυναίκα καταφέρνει να φτάσει στην όχθη. Μόλις την προσεγγίζει όμως παραπέει και πέφτει ξανά στα λασπωμένα νερά. Ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί παρακολουθώντας την πορεία της μέχρι εκεί, τρέχει να την σύρει έξω από αυτά.

Την ίδια στιγμή, στο πλάνο φαίνονται ζώα, τα οποία προσπαθούν και αυτά να βγουν στην όχθη.

Αν και δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς τραβήχτηκε το βίντεο, ήρθε στη δημοσιότητα μετά τις έντονες βροχοπτώσεις και τις υψηλές θερμοκρασίες (οι υψηλότερες που καταγράφηκαν εδώ και δύο δεκαετίες) που επικράτησαν στο Περού τον τελευταίο μήνα, λόγω του Ελ Νίνιο. Ο συνδυασμός αυτών των καιρικών συνθηκών είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμύρες και κατολισθήσεις που μπλόκαραν τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της χώρας και εκτόπισαν εκατοντάδες από τα σπίτια τους.

Παράλληλα, σε άλλο βίντεο, φαίνεται η δραματική διάσωση με ελικόπτερο μαθητών που είχαν εγκλωβιστεί σε πλημμύρες.