Μελάνια Τραμπ: Έχω μεγαλώσει σε κομμουνιστικό καθεστώς και ξέρω την αξία της Ελευθερίας ( video )

 

melania

Η Ημέρα της Γυναίκας αποτέλεσε την αφορμή για την πρώτη εκδήλωση στο Λευκό Οίκο με οικοδέσποινα την Μελάνια Τραμπ.

Λαμπερή στο μαύρο φόρεμα του Ralph Lauren που επέλεξε για την εκδήλωση η πρώτη κυρία των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην αξία της ελευθερίας και της ισότητας επικαλούμενη την καταγωγή της.

«Ως μετανάστρια κι εγώ, έχοντας μεγαλώσει σε μια κομμουνιστική κοινωνία, γνωρίζω καλά την αξία και τη σημασία της ελευθερίας και των ίσων ευκαιριών» ανέφερε μεταξύ άλλων η Μελάνια Τραμπ σύμφωνα με το CNN.

«Αυτές είναι ιδέες πάνω στις οποίες ιδρύθηκε αυτό το μεγάλο κράτος και συνεχίζει να προχωρά στο διάβα της ιστορίας» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ η πρώτη κυρία των ΗΠΑ έγινε δεκτή με χειροκροτήματα όταν μπήκε στο δωμάτιο ενώ αργότερα στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ όσο και ο αντιπρόεδρός του Μάικ Πενς.

Η Μελάνια Τραμπ ζήτησε όλοι να θυμούνται τις γυναίκες που πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, καταπίεσης και διώξεων λόγω φύλου.

«Πιστεύω ότι η εκπαίδευση είναι το πιο δυνατό όπλο για να προωθήσουμε και να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των γυναικών» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Τραμπ.

Αν και ο Λευκός Οίκος δεν έδωσε ποτέ στη δημοσιότητα τον επίσημο κατάλογο με τις καλεσμένες στην εκδήλωση, πληροφορίες αναφέρουν ότι παρούσες ήταν η σύζυγος του αντιπροέδρου Πενς, η Ιβάνκα Τραμπ, η σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Κελιάν Κόνγουεϊ, η υπουργός Παιδείας Μπέτσι Ντεβός κ.α.

Η ομιλία, πάντως, της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ έγινε κεκλεισμένων των θυρών με τις κάμερες να καταγράφουν μόνο την είσοδο της κυρίας Τραμπ στον χώρο της εκδήλωσης.