Η Rolls Royce δημιούργησε ένα μίνι αυτοκίνητο για καλό όμως σκοπό! (video)

rolls-royce

H γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία υπερπολυτελών αυτοκινήτων Rolls Royce δημιούργησε μια… λιλιπούτεια έκδοση των μοντέλων της για καλό όμως σκοπό!

Το αντίγραφο  του γνωστού αυτοκινήτου αποτελεί πλέον το επίσημο όχημα της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου St. Richard’s Hospital, που βρίσκεται στο δυτικού Σάσεξ της Βρετανίας.

Οι μικροί ασθενείς της παιδιατρικής κλινικής που έχουν προγραμματιστεί για κάποια επέμβαση θα μεταφέρονται στο χειρουργείο οδηγώντας μόνοι τους το πολυτελές αμάξι μέσα από κατάλληλα διαμορφωμένους διαδρόμους του νοσοκομείου.

Μέσα από το παιχνίδι και τη μοναδική εμπειρία της οδήγησης, η ψυχολογία των παιδιών θα βελτιώνεται πριν εισέλθουν στο χειρουργείο, κάτι που αποδεδειγμένα βοηθά στην επιτυχή έκβαση της επέμβασης αλλά και στον ταχύτερο ρυθμό αποκατάστασης της υγείας τους μετά από αυτή.

Η Rolls Royce SRH δεν μοιάζει με κανένα άλλο μοντέλο της μάρκας, τουλάχιστον σε μέγεθος. Για να κατασκευαστεί ωστόσο χρειάστηκαν εκατοντάδες ώρες συνεργασίας μηχανικών και σχεδιαστών που θέλησαν να δημιουργήσουν το απόλυτο όχημα για τους μικρούς οδηγούς.

Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά της SRH, την κίνηση δίνει ένας μικρός ηλεκτρικός κινητήρας, που έχει δύο διαβαθμίσεις τελικής ταχύτητας ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, 8 και 15 χιλιομέτρων/ώρα.