Βενιζέλος: Μπούμερανγκ το παιχνίδι με τη φωτιά για το Grexit

venizelos

Καταδίκασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τις δηλώσεις του Νίκου Ξυδάκη αναφορικά με τη δραχμή, λέγοντας πως όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος προτείνει να ανοίξει επισήμως συζήτηση για το Grexit «συντελείται ήδη μια τεράστια βλάβη σε βάρος της εθνικής οικονομίας και της διεθνούς θέσης της χώρας, σε μια πολυεπίπεδη διαπραγμάτευση που δεν είναι μόνο οικονομική».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «η νοοτροπία αυτή τροφοδοτεί και ανακυκλώνει την αβεβαιότητα, αποτρέπει την επιστροφή των καταθέσεων, αποθαρρύνει τις επενδυτικές πρωτοβουλίες, κάνει τις άλλες χώρες – μέλη της Ευρωζώνης δύσπιστες για την πραγματική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης και την ικανότητα της χώρας να βγει από την περιδίνηση της κρίσης».

Κατά τον κ. Βενιζέλο, «η χώρα έχει πληρώσει και πληρώνει πολύ ακριβά αυτνή τη συνεχή παλινδρόμηση. Τη διπλή γλώσσα. Το παιχνίδι με τη φωτιά γύρω από το Grexit και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα που από διαπραγματευτικά «όπλα» της κυβέρνησης μετατράπηκαν σε μπούμερανγκ».

«Το πρόβλημα είναι πλέον η ίδια η παρουσία αυτής της κυβέρνησης και των κοινοβουλευτικών στελεχών της. Ούτε θέλουν, ούτε μπορούν. Βλάπτουν σοβαρά το τόπο», κατέληξε.