Λεβέντης: Οι εκλογές πλησιάζουν και θα γίνουν με σταυρό

leventis

«Οι ώρες είναι κρίσιμες, οι εκλογές πλησιάζουν, η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος των νέων μέτρων και θα δραπετεύσει πηγαίνοντας την χώρα στις κάλπες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός στην προκειμένη περίπτωση επιθυμεί τον σταυρό κι όχι την λίστα», δήλωσε, σε εκδήλωση του κόμματος στην Ερέτρια, ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, στην ομιλία του, αναφέρθηκε και στις δημοσκοπήσεις, λέγοντας ότι «δεν είναι αυτά τα πραγματικά νούμερα. Η Ένωση Κεντρώων, για παράδειγμα, είναι κάτω από το 3%. Δεν έχουμε όμως δώσει και ούτε ένα ευρώ σε εταιρείες δημοσκοπήσεων και ως εκ τούτου δεν τρέφουν και μεγάλες αγάπες για το κόμμα μας. Η δύναμή μας όμως είναι ο λαός και όταν έρθει η ώρα θα μιλήσει και το ποσοστό μας θα είναι έκπληξη».

Για τις συνεργασίες των κομμάτων, ο κ. Λεβέντης τόνισε «τα 9 σημεία που στείλαμε στον Α. Τσίπρα, αυτά θα στείλουμε και στον κ. Μητσοτάκη εφόσον μας ζητήσει συνεργασία. Και όλα τα υπουργεία να μου δώσουν, δεν μπαίνω σε μια κυβέρνηση που δεν θα σεβαστεί τις θέσεις μας».

Για τις μεταγραφές βουλευτών, επανέλαβε ότι «το τίμιο και πολιτικά ορθό είναι όταν διαφωνείς με το κόμμα που σε επέλεξε, να παραδίδεις την έδρα και μετά να πηγαίνεις όπου θέλεις. Μεγαλύτερο αδίκημα, βέβαια είναι για αυτούς που στεγάζουν αποστάτες».

Για το ΠΑΣΟΚ δήλωσε «ότι το εγχείρημα της διεύρυνσης θα αποτύχει και υπογράμμισε πως η ψήφιση της ενισχυμένης αναλογικής, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για συνεργασία με το κόμμα της ΝΔ».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΚ άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «δεν είναι καινούργιο κόμμα, ήρθαν ψηφοφόροι και στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και δημιούργησαν ένα κόμμα εξουσίας και βολέματος» και πρόσθεσε «αν κάποιοι στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι όλα πάνε καλά τότε πρέπει να… κοιταχθούν».