Μητσοτάκης: Οι εξελίξεις αποκάλυψαν την αδίστακτη φύση της κυβέρνησης

mitsotakis

Για εξαιρετικά ανησυχητικά γεγονότα στο ΔΟΛ έκανε λόγο στην αρχή της τοποθέτησής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας από το βήμα της Βουλής ότι «οι εξελίξεις έριξαν το τελευταίο φύλλο συκής και αποκάλυψαν την ηθική γύμνια την αδίστακτη φύση και τον ηθικό κυνισμό της κυβέρνησης αυτής».

«Ανεβήκατε στην εξουσία παρουσιάζοντας τους εαυτούς σας ως αδιάφθορους που θα άλλαζαν το μιντιακό κατεστημένο και μέσα σε δύο χρόνια κ. Τσίπρα εξελιχθήκατε στην πιο αδίστακτη και αυταρχική κυβέρνηση που έχει γνωρίσει η μεταπολίτευση και μετά» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όπως είπε η κυβέρνηση εδώ και δύο μήνες προσπαθεί να ελέγξει την ενημέρωση με το φιάσκο του διαγωνισμού με τα λεφτά της τράπεζας Αττικής, τα βοσκοτόπια με συναλλαγές και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις. «Αν κρίνω από όσα είπατε μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι ο νόμος Παππά έχει κριθεί αντισυνταγματικός».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι «επιχειρήσατε να ρίξετε μαύρο στα κανάλια και τώρα το κάνετε με εκδότες. Πρώτα τους καταγγείλατε μετά τους συναντήσατε. Κάποιοι συμβιβάστηκαν και έκαναν τις εφημερίδες τους γραφείο τύπου της κυβέρνησης ενώ κάποιους άλλους τους εκβιάζετε χρησιμοποιώντας δικαστικές εκκρεμότητες».

Ειδικότερα για την υπόθεση ΔΟΛ είπε ότι «επιχειρήσατε να πάρετε τον έλεγχο με τοποτηρήτή τον Μουλόπουλο που δεν πιστεύω ότι το έκανε από μόνος του. Αυτό τον άνθρωπο είχατε το θράσος να τον υποδείξετε ως αντιπρόεδρο στο ΕΣΡ αυτή είναι η αντίληψή σας για τις ανεξάρτητες αρχές».

Η κυβέρνησή σας είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και των μεθοδεύσεων, επικίνδυνη για τη χώρα και τη δημοκρατική ομαλότητα, είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι ο πλουραλισμός και η δημοκρατία είναι ισχυρότερα από εσάς και ότι η η προσπάθεια σας να φέρετε την Ελλάδα στα δικά σας μέτρα θα μας βρείτε απέναντι. «Θα μείνει βαρύ στίγμα σε εσάς και όποιον βουλευτή ανέχεται αυτή την κατάσταση» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.