Διορθώνει τη… ρίζα των λαθών της

Ο Μάριος Τριβιζάς γράφει για τον «διπλό» προγραμματισμό που κάνει η ΑΕΚ και τις σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί στις μεταγραφές.

sinolo-pekton

Η ΑΕΚ είναι αναμφισβήτητα η ομάδα που έχει μπει πιο δυναμικά στην μεταγραφική περίοδο του Γενάρη, έχοντας επί της ουσίας κάνει ήδη τέσσερις κινήσεις, δύο για τώρα (Αϊντάρεβιτς, Βράνιες) και δύο για το καλοκαίρι (Γιακουμάκης, Τσιντώτας). Όμως, σημαντικότερο νέο και από αυτήν την κινητικότητα της στο μεταγραφικό παζάρι, είναι ότι διαφαίνεται να έχει μπει πράγματι σε μια άλλη εποχή, όσον αφορά στην ίδια τη λειτουργία της.

Στη χριστουγεννιάτικη γιορτή της ομάδας ο Δημήτρης Μελισσανίδης στάθηκε απέναντι από τις κάμερες για να επισημάνει ότι έχουν γίνει λάθη, τα οποία η διοίκηση έχει την αποφασιστικότητα να τα διορθώσει. Ο τρόπος που κινείται στο μεταγραφικό παζάρι η ΑΕΚ δείχνει ότι ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας δεν αναφερόταν μόνο στα επιμέρους λάθη, τις διορθώσεις που απαιτούνται στο ρόστερ, αλλά και στην πηγή αυτών των λαθών.

Το βασικό πρόβλημα της Ένωσης το περασμένο καλοκαίρι ήταν ο τρόπος με τον οποίο εκτέλεσε τον προγραμματισμό της. Για την ακρίβεια, το γεγονός ότι δεν είχε στην πραγματικότητα προγραμματισμό. Κυρίως γιατί πορεύθηκε με ένα μοντέλο λειτουργίας στο οποίο είχε χάσει πια την εμπιστοσύνη της, με ένα τιμ μεταξύ του οποίου δεν υπήρχε χημεία. Κάτι που εξελίχθηκε σε… ντόμινο λαθών και επηρέασε τα πάντα.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ