Αυστρία: Ήττα για τον ακροδεξιό Χόφερ

Ο υποψήφιος του εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων αποδέχθηκε την ήττα- Στο 53,6% το ποσοστό που συγκεντρώνει ο Πράσινος ντερ Μπέλεν.

mpelen

Ήττα του υποψηφίου του εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Νόρμπερτ Χόφερ «δείχνουν» οι πρώτες εκτιμήσεις στην Αυστρία αφού έκλεισαν οι κάλπες για την εκλογή προέδρου της χώρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες προβολές που δημοσιεύει η Deutsche Welle στο 53,6% κυμαίνεται το ποσοστό που συγκεντρώνει ο υποστηριζόμενος από τους Πράσινους Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, ενώ 46,4% συγκεντρώνει ο ακροδεξιός Χόφερ.

Ο εκπρόσωπος της καμπάνιας του αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα πρώτα exit poll, δήλωσε πως ο Χόφερ αποδέχεται την ήττα του.

«Θέλω να συγχαρώ τον κ. Βαν ντερ Μπέλεν για την επιτυχία αυτή», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Χέρμπερτ Κικλ, στη δημόσια τηλεόραση.

Ο 45χρονος υποψήφιος του εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων σε ανάρτησή του στο Facebook δήλωσε «βαθύτατα θλιμμένος» και έδωσε συγχαρητήρια στον 72χρονο αντίπαλό του για τη νίκη.

«Αγαπητοί φίλοι, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω. Με στηρίξατε σημαντικά και είμαι απίστευτα θλιμμένος που δεν λειτούργησε. Συγχαίρω τον Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν για την επιτυχία του και παρακαλώ όλοι οι Αυστριακοί να μείνουν ενωμένοι και να εργαστούν από κοινού. Είμαστε όλοι Αυστριακοί, δεν έχει σημασία τι αποφασίσαμε στην κάλπη. Ζήτω η Αυστρία. Ο δικός σας Νόρμπερτ Χόφερ», έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook.