Λαλιώτης σε Σπίρτζη: Εγώ τανγκό δεν χορεύω

 

laliotis

 

“Με τον Κώστα Λαλιώτη μας ενώνει μια φιλία πολλών χρόνων. Δεν αρνήθηκα ποτέ τις ιδεολογικές μου καταβολές. Είμαι σοσιαλιστής και το τι θα κάνω εγώ με τον Κώστα Λαλιώτη σάς το λέω: θα χορεύω ταγκό στο Σύνταγμα” δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης στη Βραδυνή που επανακυκλοφόρησε την Κυριακή (20.11.2016) σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα πως είχε συναντηθεί με τον άλλοτε υπουργό του ΠΑΣΟΚ.

Μόνο που τα περί χορών και ταγκό στο Σύνταγμα ουδόλως άρεσαν στον Κώστα Λαλιώτη. Και με επιστολή του στην ίδια εφημερίδα, φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως εκείνος δεν θα το ρίξει στο χορό ούτε με τον παλιό του γνώριμο Χρήστο Σπίρτζι ούτε με κανέναν άλλο που έχει πια ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Και οι λέξεις που χρησιμοποίησε ήταν, ας το πούμε κομψά, αιχμηρές.

“Οι αναφορές του Χρήστου Σπίρτζη στο πρόσωπό μου με αφήνουν αδιάφορο” αναφέρει στην επιστολή του ο Κώστας Λαλιώτης. Και η συνέχεια είναι ακόμη πιο επιθετική: «Είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια ότι ο Χρήστος Σπίρτζης έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ και χορεύει σφιχταγκαλιαστά «ταγκό» με το ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του καθώς και με τους ΑΝΕΛ και τα στελέχη τους. Οι χορογραφίες ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι δικές τους και αφορούν αποκλειστικά μόνον αυτούς».

Η επιστολή του Κώστα Λαλιώτη:

Αθήνα, Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Προς
κ. Ιορδάνη Χασαπόπουλο
Δ/ντή Σύνταξης
Εφημερίδας «ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής»

Αγαπητέ Ιορδάνη,

Οι αναφορές του Χρήστου Σπίρτζη στο πρόσωπό μου στη συνέντευξή του στη «ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής» (με τίτλο «θα χορέψω ταγκό στο Σύνταγμα») με αφήνουν αδιάφορο. Δεν με αφορούν γιατί διαχρονικά με αδιατάρακτες σχέσεις ανήκω στο ΠΑΣΟΚ και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, πιστεύοντας απόλυτα στον αυτόνομο πολιτικό λόγο τους, στην αυτοδύναμη στρατηγική τους και στον καταλυτικό, διακριτό ρόλο τους με σαφείς ιδεολογικές οριοθετήσεις και προγραμματικές αντιπαραθέσεις τόσο με το ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη ΝΔ.

Είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια ότι ο Χρήστος Σπίρτζης έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ και χορεύει σφιχταγκαλιαστά «ταγκό» με το ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του καθώς και με τους ΑΝΕΛ και τα στελέχη τους.

Οι χορογραφίες ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι δικές τους και αφορούν αποκλειστικά μόνον αυτούς.

Φιλικά
Κώστας Λαλιώτης