Συνέχεια στη Γενεύη στις 20 Νοεμβρίου

1090

Τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν λόγο για σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες

anastas-akintzi

Οι πληροφορίες από το Μοντ Πελεράν αναφέρουν ότι σημειώθηκε κάποια πρόοδος στις συνομιλίες για το Κυπριακό ενώ Αναστασιάδης και Ακιντζί αποφάσισαν διακοπή των διαπραγματεύσεων για μια εβδομάδα και συνέχεια εκ νέου στην Ελβετία, αυτή τη φορά στη Γενεύη στις 20 Νοεμβρίου.

Η εξέλιξη σημειώθηκε μετα την βραδινή μαραθώνια συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί η οποία ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα.

Μετά την συνάντηση ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο εξέδωσε δελτίο Τύπου όπου αναφέρονται τα εξής:

«Μοντ Πελεράν 11 Νοεμβρίου 20016

» Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Μουσταφά Ακιντζί και ο Ελληνοκύπριος ηγέτης κ. Νίκος Αναστασιάδης, έχουν πραγματοποιήσει εντατικοποιημένες διαπραγματεύσεις εδώ, στο Μοντ Πελεράν, από τις 7 Νοεμβρίου υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

» Κατά τη διάρκεια των περασμένων πέντε ημερών, το κεφάλαιο του εδαφικού και όλα τα άλλα θέματα, συζητήθηκαν ως αλληλοεξαρτούμενα. Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί.

» Μετά από αίτημα του Ελληνοκύπριου ηγέτη, κ. Αναστασιάδη, αποφασίστηκε οι δύο ηγέτες να διακόψουν και να συγκληθούν στην Γενεύη στις 20 Νοεμβρίου 2016, για να συνεχίσουν τις συζητήσεις από το Μοντ Πελεράν.

» Οι δύο ηγέτες, για άλλη μια φορά, επιθυμούν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στην Ελβετική Κυβέρνηση, για τη γενναιοδωρία και την φιλοξενία τους, καθώς φιλοξένησαν αυτές τις συνομιλίες, καθώς και για την ανεκτίμητη υποστήριξη που παρείχαν σε εκείνους και τις ομάδες τους, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας».