Κυβέρνηση σε Μητσοτάκη: Μην πανηγυρίζεις γιατί εκτίθεσαι

 

maximou

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου με ανακοίνωση. Στην ανακοίνωση καλεί τον κ. Μητσοτάκη να μην πανηγυρίζει τόσο πολύ γιατί εκτίθεται και τονίζει ότι την πρωτοβουλία της νομοθέτησης την έχει η κυβέρνηση και όχι η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Ο κ. Μητσοτάκης πανηγυρίζει για την επαναφορά της διαδικασίας αδειοδότησης στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Και πανηγυρίζει προσπερνώντας το γεγονός ότι ο ίδιος και το κόμμα είναι που υπονόμευσαν συστηματικά, ακόμα και πριν μερικές ημέρες, την συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.
Ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για την θεσμική νομιμότητα. Ενδιαφέρεται να μην γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Και να συνεχίσει το καθεστώς αυθαιρεσίας, που η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η εγχώρια διαπλοκή επέβαλλαν επί 27 χρόνια σε βάρος του δημοσίου Συμφέροντος.
Ας μην μιλάνε αυτοί για Κράτος Δικαίου και αποτελεσματικότητα του κράτους.
Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά ότι ο νόμος 4339/2015 παραχωρεί στο ΕΣΡ περισσότερες αρμοδιότητες από οποιονδήποτε άλλον νόμο μέχρι σήμερα. Μεταξύ αυτών, φυσικά, και τις αρμοδιότητες αδειοδότησης. Και αν δεν υπάρχει σήμερα ΕΣΡ, αυτό οφείλεται στην αντισυνταγματική και αντιθεσμική στάση της Νέας Δημοκρατίας, που αποβλέπει στο να ματαιωθεί ο διαγωνισμός και να μην πληρώσουν αυτοί που κατέχουν δημόσιες συχνότητες.
Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, στην υπεράσπιση ου καθεστώτος αυθαιρεσίας, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε σήμερα να τοποθετηθεί επί του αριθμού των αδειών. Αποδεικνύεται, έτσι, ότι η μέχρι εχθές θέση της Νέας Δημοκρατίας -ότι ο αριθμός των αδειών είναι αρμοδιότητα του ΕΣΡ- δεν ήταν τίποτα περισσότερο από τακτικού χαρακτήρα πρόσχημα.
Είτε αρέσει στον πρόεδρο της ΝΔ, είτε όχι, η κυβέρνηση διατηρεί την νομοθετική πρωτοβουλία για την επιβολή της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Ας μην πανηγυρίζει τόσο πολύ ο κ. Μητσοτάκης γιατί εκτίθεται.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης με δήλωσή του εξαπέλυση επίθεση στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.Ο κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του, χαρακτήρισε μέγιστο θεσμικό ατόπημα την αντίδραση της κυβέρνησης στην απόφαση του ΣτΕ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι απαντά στα τραγικά αδιέξοδα που οδηγεί τη χώρα με περίσσευμα αυταρχισμού και αλαζονείας.