Αν θες πρωτάθλημα, αυτά τα ματς τα παίρνεις

Παρά τις πολλές και σοβαρές απουσίες, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους παίκτες της ΑΕΚ, που δεν έπρεπε να φύγουν από το γήπεδο, αν δεν έπαιρναν το ματς. Έμειναν στο 0-0 με τον Πανιώνιο – Το aek365 ήταν στο Στάδιο και σας ενημέρωσε με παραλειπόμενα και LIVE το παιχνίδι

giochanson

Για δεύτερη φορά, μετά από 6 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ είχε τη δυνατότητα να πιάσει την κορυφή της βαθμολογίας και να μπορούσε να εδραιωθεί σε αυτή, αν αύριο ο Ολυμπιακός έκανε γκέλα. Και μάλιστα, σε παιχνίδια μέσα στο ΟΑΚΑ με αντίπαλους πολύ υποδεέστερους. Όπως όμως συνέβη με τον Ηρακλή, έτσι και με τον Πανιώνιο, την ευκαιρία αυτή την πέταξαν στα σκουπίδια οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης. Και μπορεί να υπήρχαν πολλές και σοβαρές απουσίες, ωστόσο σε καμία περίπτωση αυτό δεν θα πρέπει να αποτελέσει δικαιολογία για κανέναν.

Ο Ζοσέ Μοράις παρέταξε παρόμοια ενδεκάδα με αυτή της Λάρισας. Δεν είχε και πολλά περιθώρια με το απουσιολόγιο γεμάτο. Σε αντίθεση όμως με το ματς της περασμένης αγωνιστικής, το πάθος και η θέληση που έβγαλαν οι παίκτες του, δεν ήταν ανάλογο. Και μπορεί συγκριτικά με το παιχνίδι απέναντι στον Ηρακλή, η ΑΕΚ να έβγαλε 3-4 πολύ καλές φάσεις που δεν αξιοποιήθηκαν και μάλιστα απέναντι σε μία πολύ καλύτερη ομάδα, αλλά σε καμία περίπτωση η παρουσία της στο γήπεδο δεν ήταν επιβλητική. Όπως θα έπρεπε να είναι για μία ομάδα που θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός στο ντεμπούτο του, έκανε ό,τι ήταν δυνατό να φτιάξει την εικόνα. Με τις απουσίες των Πατίτο και Λάζαρου στα άκρα της επίθεσης, να είναι οι πλέον «χτυπητές», οι λύσεις ήταν περιορισμένες. Πλατέλλας και Αραβίδης δεν ανταποκρίθηκαν όπως θα έπρεπε στο ματς και τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα. Το 4-3-3 μετατράπηκε σε 4-4-2, με τον Μοράις να «δουλεύει» το ματς από τον πάγκο, όμως ούτε με αυτό το σύστημα η ΑΕΚ βρήκε τρόπο να σκοράρει, μένοντας στο 0-0, με τον κόσμο στο τέλος να αποδοκιμάζει έντονα.

Το ματς

Τα κακώς κείμενα που βλέπαμε επί Κετσπάγια δεν θα μπορούσαν να εξαλειφθούν σε τρεις προπονήσεις με τον Ζοσέ Μοράις. Και σε συνδυασμό με τις πολλές και σοβαρές απουσίες, σε επιθετικογενείς –κατά κύριο λόγο- ποδοσφαιριστές, έκαναν την ομάδα να παρουσιαστεί αρκετά προβλέψιμη στο δημιουργικό κομμάτι. Και για αυτό η ΑΕΚ έφτασε μόλις δύο φορές κοντά σε ένα γκολ, με μεγαλύτερη στιγμή αυτή του 25’. Μετά από εξαιρετική ενέργεια του Μάνταλου και σέντρα ακριβείας, ο Τσιγκρίνσκι ολομόναχος από το σημείο του πέναλτι, έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Επόμενη καλή στιγμή για την Ένωση ήταν στο 39’ όταν ήταν η σειρά του Αραβίδη, σε σέντρα του Ντίντακ, να στείλει τη μπάλα λίγο άουτ, με σουτ στην κίνηση.

Και μπορεί αμυντικά η ΑΕΚ να μην είχε κανένα σοβαρό πρόβλημα, απέναντι σε μία ομάδα αρκετά επικίνδυνη, ιδιαίτερα σε κόντρα επιθέσεις, όμως η επιθετική δυσλειτουργία της δεν της έδιναν και τη δυνατότητα να πιέσει περισσότερο τον Πανιώνιο και να τον κλείσει στα καρέ του. Με τους Αραβίδη και Πλατέλλα (υπέπεσε σε πολλά και εύκολα λάθη) να είναι καλά κλεισμένοι, τον Μπακασέτα φανερά εκτός των… νερών του, σαν εσωτερικός μέσος και μόνο με τον Μάνταλο να προσπαθεί να κάνει παιχνίδι, ο Ούγκο Αλμέιδα ήταν εντελώς αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Πορτογάλος έβγαινε συνεχώς εκτός περιοχής για να συμμετάσχει στο παιχνίδι, με την αντίπαλη περιοχή να είναι μόνιμα άδεια.

Μία από τα ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο

Τα πρώτα 10 λεπτά του δευτέρου μέρους δεν διέφεραν σε τίποτα από τα 45 του πρώτου. Μία ΑΕΚ που προσπαθούσε να βρει ρυθμό στο γήπεδο και πολύ προβλέψιμη στο δημιουργικό κομμάτι. Στο 55’ ο Μοράις μετέτρεψε το 4-3-3 σε 4-4-2, ωστόσο με εξαίρεση κάποια μακρινά σουτ, η Ένωση δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά. Μοναδική εξαίρεση η φάση του 62’ όταν μετά από σέντρα του Μπακάκη, ο Αραβίδης έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Στο 65’ ο Πορτογάλος τεχνικός προχώρησε σε διπλή αλλαγή, βάζοντας αντί των Αραβίδη και Πλατέλλα, τους Πέκχατ και Σιμόες, αντίστοιχα, θέλοντας να δώσει και άλλο ύψος στην περιοχή του Γιαννιώτη. Και στο 73’ ήρθε η μεγαλύτερη φάση για την Ένωση, στο δεύτερο μέρος. Μετά από κόρνερ, ο Μάνταλος κατέβασε τη μπάλα, όμως το σουτ στην κίνηση έφυγε ψηλά άουτ. Στο 77’ ο Πανιώνιος, για πρώτη φορά στο ματς, έδειξε να… υπάρχει και επιθετικά στο γήπεδο, όταν ο Μασούντ πέρασε εξαιρετική κάθετη στον Ανσαριφάρντ, όμως ο Ιρανός επιθετικός έκανε κακό κοντρόλ στο ύψος του πέναλτι, με την ΑΕΚ να γλιτώνει τα χειρότερα.

Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει με κάποια γεμίσματα στην περιοχή του Πανιωνίου, ωστόσο τα περισσότερα ήταν στην… τύχη, με την ελπίδα κάποιος από την «αεροπορία» της Ένωσης να καταφέρει να πάρει την κεφαλιά και να απειλήσει.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπάκακης, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Γιόχανσον (84’ Γαλανόπουλος), Μπακασέτας, Μάνταλος, Πλατέλλας (67’ Σιμόες), Αλμέιδα, Αραβίδης (66’ Πέκχαρτ)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννιώτης, Γκιοάτα (92’ Πατσατζόγλου), Ρισβάνης, Οικονόμου, Αντωνιάδης, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας, Μασούντ, Μπεν (70’ Μασούρας), Ανσαριφάρντ (86’ Νγκογκ)