Τόσκας: Για τα χημικά στους συνταξιούχους φταίει η… πρωτοβουλία

toskas

Βαθιά γελασμένοι είναι, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, όσοι θεωρούν ότι οι σκληροί κρατικοί μηχανισμοί εκδημοκρατίζονται σε μια ημέρα.

Σχολιάζοντας τη χρήση χημικών σε συγκέντρωση συνταξιούχων τόνισε πως «όσο υπάρχει η δυνατότητα της πρωτοβουλίας, μπορεί να υπάρξει ο κίνδυνος της αυθαιρεσίας».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Αγορά» επισήμανε πάντως ότι «με πολύ γρήγορους ρυθμούς εδραιώνεται η αντίληψη ενός ενδεδειγμένου χειρισμού των προβλημάτων του πολίτη».

Ο κ. Τόσκας αναφέρει ότι το κράτος θέλει και αστυνομία και στρατό και κρατικούς θεσμούς. «Το ερώτημα είναι τι αστυνομία έχουμε, πως είναι εκπαιδευμένη και πως δρα. Όχι, αν θα έχουμε αστυνομία. Διαχρονικά θα υπάρχουν δυσάρεστες στιγμές. Το ζητούμενο είναι, να είναι ελάχιστες και οι μικρότερες δυνατές. Χρειάζεται και ποσοτικές και ποιοτικές αλλαγές».

Παραλληλίζει με «ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί» την πολιτική διεύθυνση της αστυνομίας από αριστερό υπουργό, ενώ ερωτηθείς για την κριτική που του ασκήθηκε ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «όλα κρίνονται στην πράξη. Τα λόγια είναι εύκολα».

Σε ερώτηση εάν είναι έτοιμος να παραδώσει τη σκυτάλη, είπε χαρακτηριστικά «κάθε στιγμή… Εφόσον το ζητήσει ο πρωθυπουργός, ή η συνείδησή μου ή η πολιτική κίνηση στην οποία ανήκω, είμαι έτοιμος να παραδώσω τη σκυτάλη στον οποιονδήποτε. Δεν πρέπει να είμαστε “βιδωμένοι” στις καρέκλες».