Ταυτοποιήθηκε ο δράστης του ξυλοδαρμού του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών

 as

 

 

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής η επίθεση σε βάρος του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών, αστυνομικού διευθυντή Γιώργου Διαμαντόπουλου, στα τέλη Αυγούστου στο κέντρο της Αθήνας.

Δράστης είναι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ένας 22χρονος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε και αναζητείται για παραβίαση από τις 10 Σεπτεμβρίου των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί για αδικήματα που αφορούσαν μεταξύ άλλων και σε συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Φεβρουάριο είχε συλληφθεί ως μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε πλήθος αδικημάτων κατά τη διάρκεια πορειών-διαδηλώσεων και αθλητικών αγώνων, επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Αυγούστου, μετά τη λήξη πορείας σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, άνδρας προσέγγισε από πίσω στην οδό Πανεπιστημίου τον αξιωματικό της Αστυνομίας που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία και του επιτέθηκε αιφνιδιαστικά, χτυπώντας τον στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Σε βάρος του 22χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, για βαριά σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού. Υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη και παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτική ανάκριση.