Πάγκαλος: Ο Πολάκης είναι προϊόν του ΠΑΣΟΚ

Στο ζήτημα των προσφύγων, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλο Πολάκη και τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αναφέρθηκε την Πέμπτη στον Βήμα FM ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μιλώντας, συγκεκριμένα, για την παρουσία του Τσίπρα στη ΔΕΘ, ο κ. Πάγκαλος σχολίασε: «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, όταν προσφέρεται για τέτοιου είδους διαδικασίες, όπως είναι μια συνέντευξη Τύπου, να χάνει την ψυχραιμία του. Εσείς πηγαίνετε εκεί για να εκμαιεύσετε κάποια άποψη και να κάνετε τη δουλειά σας. Είστε πελάτες δηλαδή. Τους πελάτες δεν τους βρίζεις. Είναι η γενιά η κακομαθημένη. Τα παιδιά μεταξύ 2 και 5 ετών αναζητούν τα όριά τους. Κάπου πρέπει να τα συναντούν. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει συναντήσει ποτέ τα όριά του».

Για το ζήτημα που έχει προκύψει με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, σημείωσε πως «ο Πολάκης νομίζω ότι είναι προϊόν του ΠΑΣΟΚ, από την ανοχή που έδειχνε το ΠΑΣΟΚ προς τους διάφορους Πολάκηδες, οι οποίοι ανεπτύχθηκαν παντού, υβρίζοντας και συκοφαντώντας. Υφυπουργός Υγείας ήταν, είχε όλα τα δεδομένα για να περάσει απαρατήρητος. Με τη δημοσιογράφο, τι λόγο είχε να τα βάλει; Έχει καμία σχέση με την Υγεία;».

«Έχει εξαντλήσει (το κράτος) τα περιθώρια διανομής των προσφύγων;», διερωτήθηκε αναφορικά με το προσφυγικό. «Έχει λύσει το θέμα της διάκρισης μεταξύ προσφύγων και μεταναστών; Εδώ έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία μας έλεγε ότι δεν υπάρχουν μετανάστες, είναι όλοι πρόσφυγες. Όσοι είναι πρόσφυγες, σε αυτούς έχουμε υποχρέωση να τους καλύψουμε μεταξύ άλλων και την ανάγκη εκπαίδευσης. Οι μετανάστες δεν υπάγονται πουθενά, δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα».

Για την υπόθεση του Ωραιόκαστρου, παρατήρησε: «Έχει γίνει μία μελέτη, στο Ωραιόκαστρο, πόσα είναι τα παιδιά; Το Ωραιόκαστρο έχει 100 μαθητές στο Δημοτικό. Θα του πας 500 ξένους εσύ; Εγώ δεν είμαι με τον δήμαρχο, αλλά ο δήμαρχος είναι προϊόν μίας καταστάσεως, η οποία οφείλεται κατ’ αρχάς στην κυβέρνηση. Να υπάρχει και λογική. Οι άνθρωποι αυτοί ζουν με τους μετανάστες. Μην ανοίγουμε κάθε λεωφόρο για τη Χρυσή Αυγή».