Βρήκαν ανθρώπινα μέλη και εγκεφάλους από τα πειράματα των ναζί!

Μια φρικιαστική ανακάλυψη έκαναν στο ερευνητικό ινστιτούτο Max Planck στο Μόναχο κατά την διάρκεια ανακαίνισής του τον περασμένο χρόνο με τα στοιχεία να έρχονται τώρα στο φως.

Οι ερευνητές του εργαστηρίου βρέθηκαν αντιμέτωποι με ανθρώπινα μέλη και τμήματα εγκεφάλων διατηρημένα σε βάζα από την εποχή των ναζί κατά τη διάρκεια μια ανακαίνισης σε μια αίθουσα που χρησιμοποιούνταν σπάνια.

Όπως φαίνεται τα μέλη αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί ως δείγματα από τον ναζιστή νευροεπιστήμονα Julius Hallervorden.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ο επιστήμονας είχε πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος της έρευνάς του σε εγκεφάλους των εκτελεσθέντων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

«Ντρεπόμαστε για αυτά τα ευρήματα και την ανακάλυψή τους. Θα ενημερώσουμε το κοινό με οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία που έρχεται στο φως», δήλωσε στην εφημερίδα Arutz Sheva, που έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ανακάλυψης, εκπρόσωπος του ινστιτούτου.

Παράλληλα, γίνεται γνωστό πως έχει συσταθεί μια επιτροπή για την ταυτοποίηση των θυμάτων, διαδικασία που εκτιμάται να διαρκέσει μήνες ολόκληρους.

Όπως αναφέρεται, ο νευροεπιστήμονας Julius Hallervorden ήταν επικεφαλής του τμήματος νευροπαθολογίας στο Ινστιτούτο Kaiser Wilhelm κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο ίδιος είχε παραδεχτεί στη δίκη της Νυρεμβέργης, ότι είχε χρησιμοποιήσει ανθρώπινα μέλη από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

«Οι εγκέφαλοι προσέφεραν θαυμάσιο υλικό, καθώς προέρχονταν από ψυχικά φτωχούς, ανθρώπους με δυσμορφίες αλλά και άρρωστα παιδιά. Φυσικά και δέχτηκα τους εγκεφάλους. Δεν με ενδιέφερε το από πού προέρχονταν ούτε για το πώς κατέληξαν σε εμένα», ανέφερε τότε ο γιατρός.

Το ινστιτούτο έλαβε επίσης μέρη από τον ναζιστή γιατρό, γνωστό και ως «Άγγελο του Θανάτου» Josef Mengele, ο οποίος συνήθιζε να χειρουργεί έξω από το στρατόπεδο του Άουσβιτς. Όπως ο Hallervorden έτσι και ο Mengele ήταν γνωστός για τα απάνθρωπα πειράματά του τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά χωρίς αναισθησία.