Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

Διαβάστε την κριτική των ποδοσφαιριστών της Ένωσης και του Τιμούρ Κετσπάγια για το κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς τηλεοπτική κάλυψη, φιλικό με τον Ατρόμητο

Βασίλης Μπάρκας 8

Θεατής του ματς στην κυριολεξία. Ελάχιστες τελικές είχε ο Ατρόμητος και όσες βρήκαν τον στόχο, ο νεαρός γκολκίπερ της «τελείωσε» εύκολα, όντας στη σωστή θέση. Είχε καλή αντίδραση στο τετ α τετ του Λημνιού, κλείνοντας σωστά τη γωνία του.

Ροντρίγκο Γκάλο 8

Είχε και πάλι τη σταθερή καλή του απόδοση, αλλά δεν είχε την καλή σέντρα, συγκριτικά με τις προηγούμενες φορές. Ανέβαινε συνεχώς τη μεσαία γραμμή, έδινες βοήθειες στον Μπακασέτα, ενώ αμυντικά δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα. Στο 35’ μάλιστα ήταν αυτός που έβγαλε από την πορεία του τον Λημνιό, με αποτέλεσμα ο επιθετικός του Ατρομήτου να αστοχήσει σε τετ α τετ.

Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι 9

Αν με το… ζόρι πρέπει να βρούμε λάθος, είναι μία χαμένη κεφαλιά που είχε, σε γέμισμα από τον Γκορμπούνοφ, στο ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής. Χωρίς βεβαίως να δημιουργηθεί φάση για τον αντίπαλο. Από εκεί και πέρα ήταν πραγματικός… μαέστρος της άμυνας και σωστότατος σε όλες τις τοποθετήσεις του. Μάλιστα, ήταν και κύριος εκφραστής των δύο εκ των μεγαλύτερων φάσεων του δευτέρου μέρους. Στο 63’ που ο Γκορμπουνοφ του είπε «όχι» σε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και στο 76’ όταν ο Φυτανίδης σταμάτησε με προβολή το πλασέ του, πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα.

Δημήτρης Κολοβέτσιος 8

Εξαφάνισε τον Λε Ταλέκ σε όλο το ματς. Υπό την καθοδήγηση του Τσιγκρίνσκι είχε πολλές σωστές τοποθετήσεις, αν και υπήρχαν κάποια σημεία που έβγαζε ανεξήγητη νευρικότητα, που φαινόταν στα κοντρόλ του, χωρίς ωστόσο να κάνει μεγάλο λάθος.

Χουάν Ντίαζ 8

Την ώρα του αγώνα φάνηκε να παίρνει εντολή από τον Κετσπάγια να μην ανεβαίνει συχνά τη μεσαία γραμμή. Ίσως γιατί ο Βάργκας δεν έδειχνε σε καλή κατάσταση. Αμυντικά έδειξε πολύ αξιόπιστος και χαμηλά και στο ψηλό παιχνίδι, ενώ δύο φορές που επιχείρησε να ανέβει, είχε «γλυκιές» σέντρες, που όμως δεν βρήκαν στόχο.

Αντρέ Σιμόες 8

Αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο και αντικαταστάθηκε λόγω ενός χτυπήματος που δέχθηκε. Μέχρι εκείνο το σημείο έκανε τη γνωστή «βρώμικη» δουλειά και προσπάθησε να δημιουργήσει κιόλας παιχνίδι από πίσω. Και εν μέρει τα κατάφερε, μη έχοντας στο πλευρό του τον… καλό Γιόχανσον.

Γιάκομπ Γιόχανσον 7

Δεν είχε ρυθμό και φάνηκε. Έδωσε πολλές μάχες στον άξονα, είχε πολλές κερδισμένες αλλά όταν έπρεπε να κουβαλήσει σωστά τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση, έκανε εύκολα και επιπόλαια λάθη για την αξία του. Στο δεύτερο μέρος βελτιώθηκε και αυτός μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και το σημαντικότερο είναι πως δείχνει να «κουμπώνει» και με τον Γαλανόπουλο. Είχε και μία κεφαλιά στο 64’ με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Τάσος Μπακασέτας 7

Ο μόνος ποδοσφαιριστής που έβγαλε ενενηντάλεπτο. Ξεκίνησε στο δεξί άκρο της επίθεσης και μετά την έξοδο του Μάνταλου, ο Κετσπάγια τον δοκίμασε και στον άξονα, πίσω από τον επιθετικό. Και παρ’ ότι στο πρώτο μέρος είχε τρία σουτ στην εστία του Γκορμπούνοφ, φάνηκε πως δεν μπορεί να παίξει στα άκρα (συνεχώς τραβιόταν προς τον άξονα). Όταν ήρθε στη θεση του Μάνταλου, έδωσε ταχύτητα στην ομάδα, έβγαλε φαντασία και με την πίεση και το πάθος του, δημιούργησε ουσιαστικά μόνος του τη μεγάλη ευκαιρία του 62’ όταν έκλεψε τη μπάλα από τον Ζησόπουλο, αλλά ο Γκορμπουνοφ του στέρησε ένα τέρμα. Έχασε μία ακόμα σπουδαία ευκαιρία στο 45’ όταν από τη μικρή περιοχή δεν έκανε ούτε σουτ, ούτε πάσα στον Αλμέιδα.

Πέτρος Μάνταλος 7

Στο πρώτο μέρος «πάλευε» μόνος του να κάνει παιχνίδι, χωρίς όμως να έχει στηρίγματα από τα άκρα. Στο δεύτερο, ανέβηκε και αυτός μαζί με όλη την υπόλοιπη ομάδα και με περισσότερες κινήσεις στα άκρα, για να βρει χώρους, πήρε τη μπάλα και προσπάθησε να απειλήσει. Δεν του βγήκαν όμως οι τελικές πάσες. Είχε όμως διάθεση και όρεξη σε όλο το ματς.

Ρόναλντ Βάργκας 5

Δεν του βγήκε το παιχνίδι. Ό,τι και αν έκανε δεν του έπιανε, ενώ ήταν αργός στις ενέργειες του. Χαρακτηριστικό είναι πως σε μία λανθασμένη ενέργεια, λόγω καθυστερημένης σκέψης, προκάλεσε την «έκρηξη» του Αλμέιδα, που είχε κάνει τρομερή κίνηση στον χώρο.

Ούγκο Αλμέιδα 8

Δεν σκόραρε αυτή τη φορά αλλά έκανε όλα τα υπόλοιπα. Ακούμπησε πέντε φορές τη μπάλα στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο να είναι πίσω από το κέντρο (εκεί έπρεπε να γυρίσει για να πάρει μπάλα), δύο στο σημαιάκι του κόρνερ και μία στον άξονα ανάμεσα στη μεσαία γραμμή και τη μεγάλη περιοχή, δίνοντας έτοιμο γκολ στον Μπακασέτα. Στο διάστημα που αγωνίστηκε ήταν, μαζί με τον Μάνταλο, οι μόνοι δύο που πίεζαν την πρώτη μπαλιά του Ατρομήτου και έβαζαν δύσκολα στους αντίπαλους επιθετικούς. Ένα στοιχείο που φάνηκε και στο σημερινό φιλικό είναι η ταχύτητα του. Παρά το ύψος του και τον όγκο του, έχει εξαιρετικό εκτόπισμα και διασκελισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο μέρος έκανε μία εξαιρετική ενέργεια, εν κινήσει ντρίπλα με το στήθος και ξεπέταγμα, που άφησε τον Φυτανίδη να τον κυνηγάει και να μην τον πιάνει… ποτέ, κάνοντας όλους όσους ήταν στο γήπεδο, να φωνάξουν με θαυμασμό. Σήμερα έπαιξε περισσότερο για την ομάδα, παρά η ομάδα για αυτόν.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

Κώστας Γαλανόπουλος 8

Όλο και πιο εντυπωσιακός από παιχνίδι σε παιχνίδι ο πιτσιρικάς, που χωρίς υπερβολή δείχνει απολύτως έτοιμος να πάρει ευκαιρίες –ακόμα και στο βασικό σχήμα- από τον Τιμούρ Κετσπάγια. Κάλυψε και με το παραπάνω το κενό του Σιμόες, το οποίο πέρασε απαρατήρητο, ενώ στο παιχνίδι του βγάζει μία απίστευτη ωριμότητα και ψυχραιμία, παρά την ελάχιστη εμπειρία του. Επίσης, ένα στοιχείο που τον κάνει να ξεχωρίζει από τον Πορτογάλο είναι η ταχύτητα στη σκέψη του. Παίζει με τη μία τη μπάλα και έχει μεγαλύτερη πάσα από τον Πορτογάλο. Σίγουρα, όσο παίρνει χρόνο συμμετοχής θα παρουσιάζεται όλο και καλύτερος.

Βαγγέλης Πλατέλλας 7

Είναι εξτρέμ και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Ακόμα και αν δεν προορίζεται για βασικός, τη δουλειά που θέλει ο Κετσπάγια, την κάνει καλά. Μπήκε στο γήπεδο αντί του Βάργκας και αμέσως έδωσε ταχύτητα και κίνηση στο δεξί άκρο της επίθεσης. Προσπάθησε με τις σβούρες του να ταλαιπωρήσει τους αντίπαλους αμυντικούς και το πέτυχε αρκετές φορές. Χρειάζεται όμως να γίνει περισσότερο αποτελεσματικός στην τελική ενέργεια.

Βασίλης Λαμπρόπουλος 7

Πέρασε στο γήπεδο σε ένα σημείο του ματς που η ΑΕΚ έπαιζε τον Ατρόμητο στο μισό γήπεδο και ουσιαστικά αμυντικά δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι το ιδιαίτερο. Κράτησε μακριά από την περιοχή τον Παπαδόπουλο, όσες φορές αυτός πήγε από την πλευρά του, ενώ ήταν πρωταγωνιστής στη φάση του 76’ όταν παραλίγο να σκοράρει, με την υποψία να έχει ανατραπεί.

Πατίτο Ροντρίγκεζ 7

Θέλει χρόνο ακόμα. Ο Κετσπάγια τον χρησιμοποίησε και πάλι για λίγο (μπήκε στο 68’) αντί του Μάνταλου και προσπάθησε σε αυτό το διάστημα να δείξει κάποια πράγματα, την στιγμή μάλιστα που άλλαζε όλη η ομάδα. Πράγμα καθόλου εύκολο. Ωστόσο, στα λεπτά που αγωνίστηκε παρουσίασε το μεγαλύτερο προσόν του. Την ταχύτητα και την ντρίπλα στην κίνηση. Αυτό δηλαδή που ψάχνει η ΑΕΚ από τα εξτρέμ της. Είχε και ένα καλό σουτ στο 78 που μπλόκαρε ο Γκορμπούνοφ.

Ντίντακ Βίλα 6

Δεν έκανε πολλά πράγματα ο Ισπανός. Αμυντικά δεν χρειάστηκε πουθενά να επέμβει, έπαιξε πάνω από τη μεσαία γραμμή, επιχείρησε κάποιες σέντρες, που όμως δεν βρήκαν στόχο.

Μιχάλης Μπακάκης 6

Θα περίμενε κανείς περισσότερα πράγματα από τον Έλληνα μπακ, έχοντας μάλιστα πολύ χώρο από την πλευρά του στο τελευταίο 25λεπτο που αγωνίστηκε. Η παρουσία του περιορίστηκε σε μία καλή σέντρα, που όμως δεν είχε αποδέκτη

Τόμας Πέκχαρτ 7

Είναι σίγουρο ότι ο Τσέχος θα βοηθήσει. Έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Αλμέιδα και δεν βοηθήθηκε ούτε αυτός στο σημερινό παιχνίδι. Ωστόσο, μία φορά πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι, με όμορφη ντρίπλα στον Φυτανίδη, παρ’ ότι ο βοηθός του Σπάθα πήρε πίσω την απόφαση του ρέφερι.

-επίσης αγωνίστηκαν οι Κώστας Μανωλάς και Άνταμ Τζανετόπουλος στο τελευταίο τέταρτο με τον πρώτο να έχει ένα καλό κόψιμο.