Βενιζέλος: Ο Τσίπρας έλεγε μπούρδες για το PSI

Για τις εξελίξεις στην Τουρκία, τον εκλογικό νόμο, τις τηλεοπτικές άδειες και το PSI, μίλησε σε συνέντευξή του σήμερα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Το καθεστώς Ερντογάν απέχει πολύ από το δυτικό κράτος Δικαίου και περιέγραψε το διχασμό της τουρκικής κοινωνίας σε οπαδούς τους Ερντογάν από τη μία και Κούρδους και κεμαλικούς από την άλλη» επεσήμανε αρχικά ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο θέμα του εκλογικού νόμου υπογραμμίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός προχώρησε στην ψήφιση της απλής αναλογικής επειδή κατάλαβε ότι χάνει, προσπάθησε να μετατρέψει την ήττα του σε μαγκιά».

«Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση όλων των φιλοευρωπαϊκών και προοδευτικών δυνάμεων, πράγμα που σημαίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα» τόνισε.

«Ο κ. Τσίπρας έλεγε μπούρδες για το PSI. Είπαν ψέμματα στον ελληνικό λαό και πάνε στα διεθνή δικαστήρια και υπερασπίζονται το PSI» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή την παρουσία του κ. Χρυσόγονου ως νομικού παραστάτη του ελληνικού κράτους στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τώρα ο κ. Τσίπρας ζητά από τον κύριο Λιου να συνεχιστεί το PSI, ενώ συνεχίζουν ακόμη κάποιοι δικοί του να ψελλίζουν διάφορα εναντίον της πιο σημαντικής λύσης για τη χώρα» πρόσθεσε.

Μιλώντας για τις τηλεοπτικές άδειες, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε ανυπόστατο το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι δεν αντέχουν οικονομικά περισσότερα από τέσσερα κανάλια, αφού δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσες άδειες ψυχαγωγικών καναλιών και πόσες περιφερειακών θα δοθούν.

«Είναι μια διαδικασία σε αδιέξοδο με επιχειρήματα Σοβιετικού Τύπου» υπογράμμισε.

Τόνισε τέλος ότι το ΕΣΡ είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένο και ο νόμος Παππά που το καταργεί έχει “βλάβη γενετικά αθεράπευτη”.