Κωνσταντοπούλου: Ο Βαρουφάκης παρουσία Τσίπρα μου είπε για το Plan X

 

Με αφορμή τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, η πρόεδρος της Πλεύσης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάνει λόγο σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» για «εξόφθαλμη προσπάθεια να στηθεί η νέα διαπλοκή για τη νεομνημονιακή εξουσία, μέσα από μια σύγκρουση με όρους μαφίας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάψει να υπάρχει από τον Αύγουστο του 2015», αναφέρει η κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία αποκαλύπτει ότι το Μάιο του 2015 είχε ενημερωθεί από τον Ι. Βαρουφάκη, με πρωτοβουλία και με παρουσία του κ. Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι υπήρχε μια ομάδα που εκπονούσε σχέδιο απόκρουσης ενδεχόμενων εκβιασμών σε επίπεδο ρευστότητας και νομίσματος. Ακόμη δηλώνει «θετική» στη διενέργεια Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των διαδικασιών που οδήγησαν στο τρίτο μνημόνιο.

Τέλος, σημειώνει ότι στις 19 Ιουλίου θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου στο Πάρκο Ελευθερίας τα επόμενα βήματα συγκρότησης της «Πλεύσης Ελευθερίας». «Το θέμα δεν είναι η ανακύκλωση κάποιων από εμάς στο πολιτικό στερέωμα, αλλά το να έρθουν η κοινωνία και οι νέες γενιές στο προσκήνιο», τονίζει.