Κουμουτσάκος: Για 1η φορά μετά την πτώση της χούντας κάποιοι σχεδίαζαν την παρουσία στρατού στους δρόμους

 

Κουμουτσάκος: Για 1η φορά μετά την πτώση της χούντας κάποιοι σχεδίαζαν την παρουσία στρατού στους δρόμους - Media

 

Εξηγήσεις και απαντήσεις για το “Plan X” ζητά εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τις δηλώσεις Γκάλμπρεϊθ στην εφημερίδα «Καθημερινή».

«Οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για το “plan Χ’’, την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης ακόμα και την εμπλοκή του Στρατού και τις “οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές συνέπειες του εγχειρήματος”, όπως τώρα παραδέχεται ένας από τους βασικούς συντάκτες του σχεδίου, επιβάλλουν στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να δώσουν, άμεσα, πλήρεις απαντήσεις και εξηγήσεις» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Επιβάλλουν προπάντων την αποδοχή της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και ουσιαστικές απαντήσεις στον κοινοβουλευτικό έλεγχο που ασκούμε» τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος και επισημαίνει πως «το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τρεις μέρες πριν το δημοψήφισμα και ο κ. Καμμένος μιλούσε μπροστά του για “δημοκρατικό Στρατό και δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις” που “διασφαλίζουν την σταθερότητα στο εσωτερικό” δεν αφήνουν πλέον αμφιβολία», αναφέρει.

«Για πρώτη φορά μετά την πτώση της χούντας κάποιοι σχεδίαζαν και πάντως δεν απέκλειαν ακόμα και την παρουσία του Στρατού στους δρόμους. Μετά από όλα αυτά υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να μην απαιτεί να μάθει τι ακριβώς συνέβη εκείνη την σκοτεινή περίοδο;» διερωτάται στη δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος.